25 januari 2023

Flerfaldigt guldbelönad tysk riesling! | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
YOKO Riesling, med karaktär att balansera hetta
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.
Gilbert et Guillard 90P (double gold) - "Brilliant, eye-catching golden yellow. Good characteristic nose combining grapes and an elegant mineral dimension. Same flavours on the palate which shows textbook proportions and great aromatic personality."

Dryckeslistan - "Klassisk torr tysk riesling med ung frukt och pigg syra. I smaken finns solmogen grape- frukt, lime, citron och gula krusbär kantat av örter. Det är ett elegant, friskt och balanserat vin i bra prisklass. Sushi eller skaldjur tack!"

Aftonbladet - "++++"
Tips från redaktionen
"YOKO Riesling med sin smakrikedom, fruktsötma och fräscha syra är en utmärkt partner till asiatiska maträtter från till exempel Japan, Kina, Thailand eller Indien. Vinets karaktär möter på bästa sätt rätter med sötsyrlighet, kryddhetta från chili, ingefära eller wasabi och rätter som är rika på umami. YOKO Riesling för sig världsvant tillsammans med både sushi, kryddheta nudlar samt thailändska soppor och grytor. Varför inte servera thailändsk scampi med kokosmjölk och röd curry."
YOKO
Riesling, 2021
Artikelnummer: 52967
Alkoholhalt: 12 %
Volym: 750 ml
Tyskland, Pfalz
131 kr
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket
YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. I serien finns en tysk riesling, en furmint från Ungern samt en sake från Japan. Samtliga viner i YOKO-serien är framtagna för att skapa den rätta balansen mellan sötma och syra i kombination med olika typer av asiatisk mat.

Master of Wine Julie Nyheim har tillsammans med högkvalitativa producenter invigt den nya YOKO kollektionen med två riktigt druv- och ursprungstypiska viner. Tanken med lanseringen av YOKO är att vinerna i stil och karaktär ska passa som handen i handsken till asiatisk mat.

"De asiatiska köken bygger ofta på en balans mellan grundsmakerna. Mustighet från umamirika råvaror, smaksättare som soja- eller fisksås eller kryddhetta från chili. En av de stora utmaningarna har varit att hitta rätt balans i vinerna för att kunna matcha det kryddstarka och smakrika. En annan utmaning har varit den varierande textur som många av dessa rätter har, vilket gör att vi behöver viner med rätt balans som kan möta upp dessa smakexplosioner och texturer. Det är allt på en och samma gång och här har vi två viner som kan möta detta", säger Julie Nyheim.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Anora Sweden AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar