12 april 2023

Succévinet från södra Italien | Vininformation

Mat- & vin på nätet!
HITTA VINET HÄR
Vinet som satte druvan primitivo på Sverigekartan
Varför pratar vi inte mer om vilket boxvin vi ska dricka till vilken maträtt? När man ska matcha mat med vin så utgår man nästan alltid från glasflaskor, och inte boxar. Men om man ska vara helt ärlig så finns det flera boxviner som passar alldeles utmärkt till specifika maträtter. Och när man är större sällskap så är det ännu smidigare om man har en kvalitetsbox som höjer matupplevelsen.

Mauro Primitivo Albarello är succéboxen från Italien som satte druvan primitivo på Sverigekartan. För mer än 20 år sedan fanns det knappt några boxar som var gjorda på primitivo, men Mauro var först ut och succén var omedelbar. Sedan dess har vinet varit en favorit hos många svenskar. Och det bästa av allt är att det passar till flera goda rätter. Bland annat till fläskkarré med grönpeppar- och honungssås, ett recept som du kan hitta längre ner.
HITTA VINET HÄR
REKOMMENDERAT RECEPT
Fläskkarré med grönpeppar- och honungssås

30 min

Mild hetta

5 / 5

När du har en klassisk styckdetalj som fläskkarré är, och du dessutom matchar den med en härligt syrlig och något söt sås, så gäller det att hitta rätt i vindjungeln. Detta är en rätt som är smakrik, syrlig och lite söt, och därför väljer vi ett fruktigt vin som passar utmärkt till fläsket. Vinet har dessutom en liten restsötma i sig som gör att passar fint till den något söta grönpeppar- och honungssåsen. En riktigt bra mat- och vinmatchning som passar fint nu när det kanske är dags att tända grillen.
TILL RECEPTET
Mauro
Primitivo Alberello, 2021
Artikelnummer: 32364
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 3000 ml
Italien, Apulien, Salento
244 kr
HITTA VINET I EN BUTIK NÄRA DIG
Primitivo - så blev det svenskarnas favoritvin
Det finns få druvor som gjort lika stor succé på lika kort tid som primitivo, eller zinfandel om man så vill, gjort i Sverige de senaste 20 åren. I dag är primitivo ett av Sveriges allra mest sålda viner, vilket är förståeligt med tanke på hur mycket vin man får för pengarna. Men hur blev det egentligen så? Mauro Primitivo Albarello var det allra första boxvinet som var gjort på primitivo som kom till Sverige, och vi har grävt på djupet kring druvans succé och varför vi i Sverige tycks älska den.
TILL ARTIKELN
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Oenoforos Sverige AB.
Receptkort Sverige AB
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar