21 april 2023

Prisad med guldmedalj – Framgångsrika kvinnor bakom fransk Chardonnay! - vininformation

Exklusivt samarbete!
Nu lanseras Chavin Chardonnay från södra Frankrike signerad Frida Fahrman! Vinet är ett exklusivt samarbete mellan två framgångsrika kvinnor, Mathilde Boulachin, grundare och vd för den franska vinproducenten Chavin och den svenska entreprenören och influencern Frida Fahrman.

Chavin Chardonnay har hyllats med Guldmedalj (Gilbert & Gaillard) och är ett elegant och ekologiskt vitt vin gjort på 100% solkyssta chardonnaydruvor från Languedoc i södra Frankrike. Vinet bjuder på friska smaker av gula äpplen, tropisk ananas, mango och citrus. Lagringen med franska ekstavar under 4 månader ger vinet trevliga inslag av kryddor, vanilj och en smörig ekfatskaraktär.

Samarbetet mellan Mathilde Boulachin och Frida Fahrman har vuxit fram under flera års tid och att kvinnorna har så mycket gemensamt har varit en stor drivfaktor bakom lanseringen av Chavin Chardonnay.

"Jag är så stolt över detta samarbete, det är en ära att få sätta sitt namn på ett vin från en så vinkunnig och framgångsrik kvinna som Mathilde. Smakerna i vinet påminner mig om semestrar längs den franska kusten och ett glas kyld Chardonnay på en uteservering innan maten." - Frida Fahrman.

Vinet passar utmärkt inför den soliga säsongens picknickar när man är sugen på fräscha sallader med vattenmelon, fetaost, jordgubbar och krispiga sockerärtor eller baguetter med goda röror som hummus eller skagenröra. Vinet gifter sig även fint med ljusare kött och fiskrätter, till skaldjurskvällarna eller helt enkelt som aperitif i sällskap av vårens snacks.
Chavin Chardonnay Organic - Selected by Frida Fahrman
Producent: Domaines Pierre Chavin
Druva: Chardonnay
Artikelnummer: 50862
Alkoholhalt: 13 %
Volym: 750 ml
Pris: 119 kr
Importör: The Wine Team
Copyright © 2023 myTaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar