25 april 2023

Fynd från kultregissören Francis Ford Coppolas vingård | Vininformation

Vinskribenter på nätet!
BESTÄLL VINET HÄR
I över 40 års tid har Francis Ford Coppola Winery förfinat vinmakandet
Det finns få filmregissörer som haft samma enorma påverkan på hela filmindustrin som Francis Ford Coppola. Med filmer som Gudfadern och Apocalypse New har han kammat hem hela fyra Oscars-statyetter.

Det många dock inte känner till är att den kultförklarade regissören har ett stort vinintresse och redan på 1970-talet slog sig ner i Napa Valley för att börja tillverka vin i en liten skala. Det är för övrigt en plats där han än i dag bor kvar på. Det hela växte sig sedan bara större och större, och i dag tillverkar Francis Ford Coppola Winery även vin i andra delar av Kalifornien såväl som i Oregon.

Familjen Coppola har strävat i över 40 år för att tillämpa och förbättra arbetet i vingårdar, vineri och besöksverksamheten ur ett långsiktigt hållbart miljöperspektiv. Vinhuset är certifierade enligt California Sustainable Winegrowing Alliance, Bee Friendly Farming, Fish Friendely Farming och EPA Green Growing Partner.
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Redaktionen rekommenderar
"En pinot noir från Kalifornien som smakar exakt som en pinot noir från Kalifornien ska smaka, men med det där lilla extra. Det är en kaxig pinot noir från Santa Barbara som tar för sig. Det här är samtidigt en läskande pinot där man möts av en intensiv bärighet och en uttalad intensitet i doften. Eftersom druvorna till vinet är odlade i ett relativt svalt mikroklimat i Santa Barbara så märks det tydligt av på den höga syran som ger vinet en härlig fräschör. Frukten består av härligt solmogna bär i form av körsbär, mogna jordgubbar och skogshallon som sedan kompletteras av en diskret pepprighet och fräscha örter. En läskande pinot som bjuder på väldigt mycket vin för pengarna."
Francis Ford Coppola
Santa Barbara Pinot Noir, 2021
Artikelnummer: 55980
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 750 ml
USA, Kalifornien, Central Coast, Santa Barbara County
229 kr
HITTA VINET HÄR
Santa Barbaras unika mikroklimat
Santa Barbaras mikroklimat påverkas starkt av California Coastal Mountain Range som sträcker sig från öst till väst. Vingårdarna sveps in i en sval morgondimma varje dag som förlänger druvornas mognadstid och ger dem en naturligt hög syra och stor koncentration.
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Ward Wines AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar