5 april 2023

Det mest sålda sydafrikanska vinet - Zumbali Chenin Blanc | Vininformation

Vinskribenter på nätet
HITTA VINET HÄR
Ett toppenvin till våren!
Sydafrika är ett av våra absoluta favoritländer när det kommer till vin. Under 2022 drack vi i Sverige uppemot 20 miljoner liter sydafrikanskt vin enligt Systembolagets försäljningsstatistik. Med detta ligger Sydafrika som vinland på fjärde plats på Systembolaget.

Vi har sett ett rejält uppsving för viner från Sydafrika på senare år. Landet representerar intressanta produkter, vinstilar och producenter. Vinerna håller en hög nivå med många både omtyckta och prisvärda viner. Sydafrika har till stor del druvan chenin blanc att tacka för sin popularitet. Druvan ger tillgängliga och fräscha viner och är också huvuddruva i det vin som är det mest sålda vinet från Sydafrika på den svenska marknaden, nämligen Zumbali Chenin Blanc. Med 1,6 miljoner liter var Zumbali det mest sålda vinet från landet på Systembolaget.
HÄR FINNS VINET
Zumbali
Chenin Blanc
Artikelnummer: 2058
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 3000 ml
Ett lättillgängligt och okomplicerat vin som har en väldigt frisk och fräsch framtoning. Det är tydliga toner av päron, lite melon och en hel del citrus. Frist, fräscht och prisvärt helt enkelt!
209 kr
HITTA VINET HÄR
Zumbali Chenin Blanc - det sydafrikanska succévinet
Sydafrika är ett vinland som vi fått upp ögonen för allt mer på senare år. Borta är bilden av de där tunga kaffesmakande pinotage-vinerna som vi länge associerade landet med. Och nu är det istället fräscha viner, både röda och vita, som gett en helt annan bild av landet. Mycket av succén har vi att tacka druvan Chenin Blanc för. Den ger friska, fräscha, okomplicerade viner till bra priser. Och det mest sålda vinet gjort på Chenin Blanc är Zumbali.
LÄS ARTIKELN HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Oenoforos Sverige AB.
Vinbanken i Sverige AB
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar