14 april 2023

Det italienska favoritvinet - nu i trelitersbox | Vininformation

Mat- & vin på nätet!
BESTÄLL VINET HÄR
Svenskarnas vita favoritvin från Italien - nu i hållbar trelitersbox
När vi skulle sammanställa de mest populära vita vinerna på flaska på Systembolaget 2022 så var det ett vin som stack ut bland de europeiska vinerna i allmänhet och bland de italienska vinerna i synnerhet. Det var Crudo Cataratto Zibibbo från Sicilien. På väldigt kort tid har det vita vinet från medelhavsön seglat upp som ett favoritvin hos många svenskar, vilket försäljningssiffrorna inte minst vittnar om. Detta trots att vinet enbart funnits på den svenska marknaden sedan 2016.

Det är ett vin som bjuder på exakt det man önskar av ett vin när det vankas sol och vår. Det är friskt, det är fräscht, det är en hel del päron i doften och det är massvis med friska smaker av såväl fläder som av örter. Och det bästa av allt är att man nu kan få vinet i en hållbar trelitersbox. Ett perfekt alternativ när vännerna ska komma över nu när våren är här.
BESTÄLL VINET HÄR
REKOMMENDERAT RECEPT
Bläckfiskpasta med smak av rosmarin och chili

20 min

Mild hetta

5 / 5

Om du inte testat Crudo tidigare så kommer du bli förvånad över hur matvänligt vinet är. Det passar till en rad fräscha rätter, som till exempel sushi, lax eller räksallader. Men när vi får välja fritt så matchar vi vinet med en bläckfiskpasta med en mild hetta i sig från chilin. En härlig rätt som är enkel att laga och som bjuder på massvis av smak. Ihop med den här rätten kommer vinets fruktiga och något småsöta inslag komma fram ytterligare, och gifta sig utmärkt med bläckfisken, rosmarinen och chilin.
TILL RECEPTET
Crudo
Catarratto Zibibbo, 2022
Artikelnummer: 74113
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 3000 ml
Ett fräscht vin där man direkt i doften möts av en subtil kombination av gröna päron och fläder. I smaken är det härliga pärontoner, fräscha flädersmaker och en fin, hög syra som höjer fräschören i hela vinet. Ett perfekt vin till våren eller om du blir sugen på fisk och skaldjur.
223 kr
HITTA VINET I EN BUTIK NÄRA DIG
Crudo - historien om bläckfiskvinet från Sicilien
Hur kommer det sig att det är en bläckfisk som symbol för vinet? Vilken är egentligen kopplingen mellan bläckfisken och medelhavsön Sicilien? Druvorna cataratto och zibibbo var okända tidigare, men är nu populära, hur kommer det sig? Vi ställde oss ett antal frågor och började gräva kring Crudo. Det finns få viner som är lika sammankopplade till ett djur som Crudo är i dag, och det finns en naturlig anledning till det. Här är historien om Crudo - bläckfiskvinet från Sicilien.
TILL ARTIKELN
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Oenoforos Sverige AB.
Receptkort Sverige AB
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar