30 april 2023

Därför firar vi valborg!

Glad valborgsmässoafton kära prenumerant!

I Sverige firas valborgsmässoafton alltid den sista april. Den 30 april fyller dessutom kungen år men valborgsmässoafton har inget med kungens födelsedag att göra. Valborg är en gammal tradition som sträcker sig ända tillbaka till Medeltiden.

Man trodde länge att natten mellan valborgsmässoafton och 1 maj var en magisk natt, då häxor, oknytt och annat övernaturligt var ute och flög. Särskilt trodde man att häxorna denna natt red på kvastar eller getabockar till de gamla offerplatserna och gjorde saker i djävulens sällskap. För att skrämma bort dem förde man oväsen och tände eldar.

Med det sagt har vi på Allaannonsers redaktion även denna vecka sett till att ha samlat ihop ett urval med intressanta artiklar åt dig.

Låt dig till exempel inspireras av stylistens dukningsknep eller varför inte läsa på om våra igelkottar, som faktiskt är bra för vår trädgård men som tyvärr blir allt färre! En av dom bidragande faktorerna är dessutom väldigt otippad och du kanske har en sån hemma!

Vackra luktärter: 10 tips!
Älskar du färgglada blommor som doftar helt oemotståndligt? Här är 10 inspirerande fakta om luktärter. Visste du till exempel att de älskar värme och är riktigt lättodlade?
Dolda delen av tvättmaskinen "Mögel och smuts"
Det finns ett utrymme på din tvättmaskin som kan ansamla mängder av orenligheter, utan att du känner till det.
7 vanliga inredningsmissar
Nakna glödlampor, pyttesmå mattor och livlösa hem. Inredaren Frida Ramstedt, som driver inredningsbloggen Trendenser, listar några vanliga möbleringsmissar och vilka knep vi kan ta till för att undvika dem.
Stylisten tipsar: 5 tips för en fin sommardukning
Väldoftande buketter i vackra toner, spännande blickfång och härliga stämningshöjare – 5 tips som gör din sommardukning till en succé!
Odla i pallkrage – så kommer du igång
Odla i pallkrage är enkelt och praktiskt. Det ­passar dig som har mindre tid att ägna din trädgård men också dig som vill slippa gräva, snickra eller böja dig. Vi ger dig tipsen för att komma igång och lyckas!
Igelkottar – 10 saker du bör veta om de taggiga djuren!
Igelkottar är trädgårdens doldisar – och riktigt fascinerande djur! Här lär vi dig mer om de sällsynta krabaterna och hur du kan hjälpa dem att bli fler.
Senaste annonserna
SB Online Sweden AB, Vasagatan 13, Stockholm
berit.georgsson.morris@blogger.com, du får detta nyhetsbrev för att du tidigare använt tjänster från oss. Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar