15 februari 2023

Leif GW lanserar en riesling - så smakar vinet

Vinskribenter på nätet
BESTÄLL VINET HÄR
Nu är GW:s sjätte vin lanserat: Riesling är underskattat
Är kändisviner något att ha eller inte? Den frågan ställer sig väldigt många i vimlet av alla kändisar som lanserar viner. Gör de det bara för att tjäna pengar eller tror de verkligen på det de gör, och är vinerna verkligen så bra som de själva vill få det till?

Vi på Vinbanken kan konstatera att allt fler kändisar faktiskt börjat inse att det inte bara räcker med att sätta sitt namn eller ansikte på en etikett för att automatiskt bli en storsäljare. Konsumenterna i dag är så pass slipade att de kan känna skillnad på vin och vin, och därmed är man snabbt ute på tunn is om det visar sig att ens vin inte håller måttet i den hårda konkurrensen.

Och därför är det skönt att se att en så pass välkänd profil som Leif GW Persson faktiskt vänder sig till det ansedda och välkända vinhuset Krugscher Hof när han ska ta fram sin biodynamiska riesling. Vi på Vinbanken har givetvis testat vinet och vår recension kan du hitta nedan. Där kan du även hitta vår långa intervju med Leif GW Persson där han berättar om hur allt började och varför det blev just en riesling.
BESTÄLL GW:S RIESLING HÄR
GW :s Riesling
2021
Artikelnummer: 59664
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Ett friskt, fräscht och ungt vin som bjuder på allt man önskar sig av en riesling. Här får du soliga inslagen av päron, persika och lime i doften. I smaken är det ung och frisk grön frukt i form av päron, gröna äpplen, persika och citrus. Allt avslutas med en fin syra som höjer fräschören i vinet. Det är en prisvärd riesling helt enkelt.
119 kr
HITTA VINET HÄR
"Läst väldigt få utredningar som börjat med att man druckit en flaska riesling"
I samband med lanseringen av hans sjätte vin så fick vi på Vinbanken oss ett snack med kriminologen och hans syn på kändisviner. Vi pratade även om hur hans klasskamrat på 1950-talet haft en stor och viktig betydelse i att han gav sig in i vinindustrin.

Hur kommer det sig att det blev just en riesling? Varför valde han Krugscher Hof som producent? Hade han någonsin trott att hans viner skulle bli en sådan succé? Och varför kommer han aldrig sätta sitt ansikte på en spritflaska? Alla dessa frågor fick vi svar på i intervjun som du kan läsa direkt nedan.
LÄS INTERVJUN MED LEIF GW HÄR
Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Vinbanken bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Vinbanken som sponsras av importören Terrific Wines Sweden AB.
Vinbanken i Sverige AB
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar