| Tips från redaktionen | "Ett solmoget men ändå fräscht vin med tydliga inslag av mogna jordgubbar, örter, kryddor och en del skogshallon direkt i doften. Ett vin som osar Portugal ut i fingerspetsarna i sin smakkaraktär. Det är en fin blandning av mogna jordgubbar, lite rök, kryddor, örter och en gnutta pomerans som smyger sig in i eftersmaken. Ett välbalanserat vin med ett fräscht avslut. Passar utmärkt till en Feijoada, en härlig böngryta med fläskkött från Portugal!" | | | | CHILL OUT Vinho Regional Lisboa, 2021 | Artikelnummer: 58364 | Alkoholhalt: 13 % | Volym: 750 ml | | Portugal, Lisboa | 81 kr | | | | Detta generösa, fruktiga och kryddiga vin från Lissabonregionen är en blend av de typiska portugisiska druvorna Tinta Nacional, Tinta Roriz and Castelão. Smaken är mörkfruktig med toner av björnbär, plommon och lite röda bär i form av hallon men även noter av kryddighet från fatlagring. Den här stilen av vin, rött vin med både fruktighet och fatkaraktär med ett litet bett av syra är typiskt från regionen som är en IG och klassificerat som Vinho Regional Lisboa. En perfekt match med grillat kött, värmande grytor, ugnsbakad kyckling och hårda och mjuka ostar. Detta vin kan njutas som sällskapsvin med lite knapriga, salta snacks i goda vänners lag. Servera vid 16-18 grader. | | | Feijoada – Böngryta med fläskkött från Portugal | | | | REKOMMENDERAT RECEPT | Portugisisk Feijoada | | | | | Svarta bönor | 760 g (2 burkar) | | | | Krossade tomater | 380 g (1 burk) | | | | STEG 1: Skölj av bönorna. STEG 2: Hacka lök, chili, rosmarin och vitlök och svetta det i olivolja i en 3-litersgryta med lagerblad och nymald svartpeppar. STEG 3: Tärna köttet i 3 x 3 cm och korvarna i bitar på 2 cm. STEG 4: Stek först korvarna i en torr panna tills de får färg, lägg dem sedan i grytan med grönsakerna. STEG 5: Stek karrén i det varma fettet från korvarna. Det ska fräsa när köttet läggs i pannan. Lägg i köttet i grytan när det har fått ordentligt med färg tillsammans med bönorna. STEG 6: Häll i krossade tomater och vatten tills det täcker. STEG 7: Låt det småputtra på svag värme i ca 1 timme. STEG 8: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. STEG 9: Skölj och skär savoykål i 6-8 klyftor. STEG 10: Smält smör i en panna och stek kålen gyllenbrun, lägg upp på ett fat. STEG 11: Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem på kålen. STEG 12: Smaka av grytan med salt och peppar. STEG 13: Servera grytan med ris och stekt kålsallad! | | | | Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept. Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget. Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Anora Sweden AB. | | | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar