24 februari 2023

Ett fynd som sticker ut på champagnehyllan! | "World Champion" | Vininformation

Vinskribenter på nätet
"Ett fynd som sticker ut på champagnehyllan!"

-Vinbanken februari 2023

Palmer & Co Blanc de Blanc blev under 2022 tilldelad titeln "världsmästare" i sin kategori under världsmästerskapet i champagne & mousserande vin (CSWWC) för tredje gången.

Ett riktigt bra val om du vill upptäcka den fantastiska världen av champagner som enbart är gjorda på chardonnay.
SE OM VINET FINNS I EN BUTIK NÄRA DIG
Palmer
Blanc de Blancs, 2017
Artikelnummer: 7553
Alkoholhalt: 12 %
Volym: 750 ml
Frankrike, Champagne

"Ett friskt och fräscht vin där du direkt i doften kommer mötas av gula äpplen, en viss nötighet, lite brödtoner och en del citrus. I smaken är det gula äpplen, päron, mandel, rostat bröd och citrus. Det finns en viss mognad i frukten utan att för den delen rucka på de fräscha inslagen. Här får du en härlig komplexitet där allt samsas på ett snyggt sätt, och där allt knyts ihop av en perfekt balans. När det kommer till mat så funkar ett sånt här vin alldeles utmärkt till fisk och skaldjur som matchar vinets höga syra och friska inslag."
391 kr

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

KAN BESTÄLLAS HÄR
Fakta om Palmer & Co

1947 bestämmer sig sju druvodlare för att slå sina kloka huvuden ihop och starta ett vinkooperativ i Champagne i Frankrike. I dag består det här kooperativet av över 200 medlemmar och är kända över hela världen. Många vindrickare är ibland skeptiska mot kooperativ generellt sett, men Palmer & Co är beviset att om flera små, passionerade druvodlare och producenter går ihop så går det att skapa ett vinhus som sticker ut.

Om man läser artiklar där champagne recenseras i Sverige så kommer du i stort sett alltid se Palmer & Co på listan, vilket egentligen inte är svårt att förstå med tanke på hur mycket champagne man får för pengarna.
BESTÄLL VINET HÄR
Blanc de blancs – vad betyder begreppet?
Har du någon gång stått där framför de mousserande vinerna och sett begreppet blanc de blancs och rynkat på pannan i förvirring? Då är du långt ifrån ensam. Läs vår senaste artikel om Blanc de Blanc på vinbanken.se.
LÄS HELA ARTIKELN HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från producenten Palmer & Co.
Vinbanken i Sverige AB
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar