| VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN | | | | Med karaktär att balansera hetta! | | | | | YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. YOKO Rieslings karaktär möter rätter med sötsyrlighet och kryddhetta på bästa sätt! Till den här fantastiska bulgogin till exempel, kombinerat och lagat av Vendela Wikström, köksmästare på Tegelbacken. Detta vin har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor. | | | Gilbert et Guillard 90P (double gold) - 2023 "Brilliant, eye-catching golden yellow. Good characteristic nose combining grapes and an elegant mineral dimension. Same flavours on the palate which shows textbook proportions and great aromatic personality." Dryckeslistan - December 2022 "Klassisk torr tysk riesling med ung frukt och pigg syra. I smaken finns solmogen grape- frukt, lime, citron och gula krusbär kantat av örter. Det är ett elegant, friskt och balanserat vin i bra prisklass. Sushi eller skaldjur tack!" Aftonbladet - Januari 2023 "4 plus, ++++" | | | | | |
| Tips från redaktionen | "YOKO Riesling med sin smakrikedom, fruktsötma och fräscha syra är en utmärkt partner till asiatiska maträtter från till exempel Japan, Kina, Thailand eller Indien. Vinets karaktär möter på bästa sätt rätter med sötsyrlighet, kryddhetta från chili, ingefära eller wasabi och rätter som är rika på umami. YOKO Riesling för sig världsvant tillsammans med både sushi, kryddheta nudlar samt thailändska soppor och grytor. Varför inte servera thailändsk scampi med kokosmjölk och röd curry." | | | | YOKO Riesling, 2021 | Artikelnummer: 52967 | Alkoholhalt: 12 % | Volym: 750 ml | | Tyskland, Pfalz | 131 kr | | | | Bulgogi – så gör du den goda koreanska rätten | | | | REKOMMENDERAT RECEPT | Bulgogi | | | | | Tunt strimlad entrecôte | 450 g | | | | Hackade vitlöksklyftor | 6-8 st | | | | Rundkornigt ris (sushiris) | 4 dl | | | | Lime juice (från färsk lime) | 1 st | | | | Finhackad röd chili | 1 msk | | | | Strimlad gurka, mango och rödkål | | | | STEG 1: Rör ihop marinaden och blanda med det strimlade köttet. Låt marinera, gärna över natten men några timmar eller 30 min går också bra. STEG 2: Värm neutral olja i en supervarm stekpanna. STEG 3: Stek lite kött i flera omgångar så får köttet en härlig stekyta. STEG 4: Skölj riset tills vattnet inte är grumligt längre. STEG 5: Låt stå i blöt minst 1 h men gärna längre. STEG 6: Blanda alla ingredienser och låt stå. STEG 7: Strimla gurka, mango och rödkål. STEG 8: Skiva chillin, bladsalladen och salladslöken. STEG 9: Toppa sushiriset och entrecôten med alla ingredienser och häll över vinägretten. STEG 10: Redo att serveras! | | | | Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept. Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget. Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Anora Sweden AB. | | | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar