19 februari 2023

Bra Köp! Uppföljaren till succévinet är här - vininformation

Efterlängtad NYHET från kvalitetsområdet Piemonte!
"Ett ypperligt allroundvin"
Piemonte Rosso är ett ursprungstypiskt vin gjort på druvsorterna Barbera och Dolcetto som ger vinet en fruktig charm som passar såväl till vardag som helgens festligheter. Planerar du att bjuda på italienskt så behöver du inte leta längre, Enzo Bartoli Piemonte Rosso representerar det bästa från Italien och Piemonte fyllt i en snygg och smakfull bag-in-box redo att bjuda gästerna på.

Druvorna skördas från särskilt utvalda lägen i norra Italien, Piemonte som översatt betyder "vid foten av berget", här finns ett klimat som passar perfekt till de lokala druvsorterna som används för att framställa vinet. Från ett majestätiskt landskap som ger enastående viner i världsklass.

Enzo Bartoli Piemonte Rosso har en tydlig doft av körsbär, viol, skogshallon, blåbär och örter. Smaken är medelfyllig och elegant med en tydlig fruktighet samt nyanserade ekfatstoner. Blåbär, skogshallon, mörka körsbär, vinbär och en touch av vanilj som mynnar ut i ett långt och trevligt avslut. Tanninerna är mjuka men tydliga och integreras väl med den höga syran som ger vinet dess fräschör och gör vinet så väl anpassat till mat, inte bara till det italienska köket.

Servera till krämig pasta, pizza eller ragù. Även i Italien går grillarna varma, kyckling, fläsk- och nötkött samt grillade grönsaker är några av favoriterna att slänga på grillen med Piemonte Rosso! Ställ gärna fram en fräsch sallad med buffelmozzarella för att matcha syran i vinet

"Trevlig blend från norra Italien som passar perfekt till pastan. Gott om plommon, viol, körsbär, vilda örter och ett fina tanniner i glaset."

DryckesListan.se 17/7-2022

"Detta är ett ypperligt allroundvin med snygg presentation och klädsam volym som passar till mycket och håller hög svansföring. Servera vinet runt 17 grader, gärna i stor kupa, till BBQ, klassisk piemontisk svamprisotto eller krämig tryffelpasta, pulled pork-burgare, kaningryta eller charkbricka."

Betyg BRA KÖP! -Vinbörsen, Jenny Asplund 2023


4 av 5 poäng, Boxtoppen augusti 2022
Enzo Bartoli Piemonte Rosso
Ursprung: Piemonte
Druvor: Barbera och Dolcetto
Artikelnummer: 57652
Alkoholhalt: 14%
Volym: 2000 ml
Pris: 203 kr
Sockerhalt: <3g></3g>
Importör: Lively Wines Sweden AB
Copyright © 2023 myTaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar