5 februari 2023

10 roliga rätter till fredagsmyset

De bästa recepten på nätet just nu

Nu är det slut på veckan...

... det är dags för fredagsmyyyys. Reklamdängan från OLW är än i dag välkänd hos många svenskar trots att det gått många år sedan den figurerade nationellt. Vi vill hylla fredagsmyset på vårt lilla speciella sätt genom att lyfta tio rätter som enligt oss gör sig allra bäst när det blivit dags för just fredagsmys. Vad sägs om lite roliga tacos på flankstek, snabb löjromspizza, majsdipp gjord på chili cheese och sist men inte minst lite karamellpopcorn.

Smaklig spis och trevligt fredagsmys!
Redaktionens tips - Veckans vinfynd kommer från spanska Ribera
Som ni kanske känner till så brukar vår samarbetspartner Vinbanken varje vecka recensera vinerna som lanseras i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget. Den här veckan har de delat ut en fyndstämpel till ett spansk vin från det populära området Ribera del Duero. Det här är ett vin som brukar hyllas rejält när det lanseras i begränsad upplaga, och så är fallet även i år. Vinet lanserades i ett antal butiker runtom i landet fredagen 3 februari och kommer i begränsad upplaga.
SE OM VINET FINNS I EN BUTIK NÄRA DIG
Tacos på flankstek med salsa och koriander
Vinbanken
Givetvis måste vi börja med att tipsa om tacos, men på ett litet roligare sätt. Istället för den klassiska färsen så kan du satsa på flankstek och höja lyxupplevelsen en aning.
TACOS PÅ FLANKSTEK
Chicken chips-nuggets med dippmix
Coop
Men va, panera kyckling med chips? Ungarna kommer bli helt till sig. En frasig och kreativ panering gjord på chips gör att man får riktigt goda nuggets.
CHICKEN CHIPS-NUGGETS
Varifrån kommer uttrycket fredagsmys?
Aftonbladet
I dag är begreppet fredagsmys välkänt i hela Sverige och i stort sett alla har använt sig av det någon gång. Men varifrån kommer det? I en artikel från 2013 har Aftonbladet gått till botten med vem som egentligen var först.
TILL ARTIKELN
Snabblagad löjromspizza på färdig deg
Arla
Löjrsompizza är egentligen en underskattad fredagsmysrätt. Med bara sex ingredienser kan du skapa en i stort sett perfekt rätt som alla tycker om och som är superenkel att tillaga.
LÖJROMSPIZZA
Taco mac ´n´ cheese
Köket
Ännu en innovativ och rolig variant på tacos där man blandar två populära rätter med varandra. Du får den amerikanska klassikerna mac n cheese ihop med taco. Det blir knappast bättre än så.
MAC N CHEESE
Dumplings med fläskfärs
Landleys kök
Om du vill få en hint av Asien i samband med fredagsmyset så ska du nog satsa på dumplings. Även om de går att beställa så är det alltid roligare att göra egna dumplings som smakar gudomligt gott.
DUMPLINGS
Lyxig tryffeldipp med chips
Köket
Hmm, ska man verkligen göra en egen dipp när det är så smidigt att köpa en färdig? Japp, det ska man. Här får man en lyxig dipp med tryffelsmak.
LYXIG TRYFFELDIPP
Chili cheese-majsdipp
Coop
På tal om dipp, du vet väl om att du kan få en enkel och smidig ostdipp som smakar som populära chili cheese? Perfekt till fredagsmyset.
MAJSDIPP
Karamellpopcorn
Arla
Lite popcorn, lite karamell. Ihop blir det magiskt. Busenkelt, populärt, fantastiskt, smakrikt, sött, salt och allt däremellan. Superlativen haglar när man ska laga karamellpopcorn.
KARAMELLPOPCORN
Bittes äppelpaj
Ica
Äsch, vi slänger in en äppelpaj när det är dags för fredagsmys. Det här populära receptet är enkelt och smidigt att göra. Och en äppelpaj går hem i alla lägen, framförallt efter en maffig fredagsmiddag.
ÄPPELPAJ
Vinbanken tipsar
Den här veckan tipsar Vinbanken om ett krispigt rieslingvin som passar förträffligt med rätter med asiatiska inslag som har lite småhetta i sig.
YOKO
Riesling, 2021
Artikelnummer: 52967
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
En krispig riesling som passar riktigt bra med maträtter med lite hetta i sig. Päron, mineralitet, fläder och rejält med citrus.
131 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar