21 februari 2023

Bästa Châteauneuf-du-Pape 2023 på Systembolaget | Vininformation

Vinskribenter på nätet
Bästa Châteauneuf-du-Pape 2023!
Châteauneuf-du-Pape är ett personligt favoritvin hos många svenskar. Det är lätt att förstå varför med tanke på hur mycket vin man kan få för pengarna. I vår topplista även bästa Châteauneuf-du-Pape 2023 så är Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape, 2020 den stora vinnaren!
SE OM VINET FINNS I EN BUTIK NÄRA DIG!
"Ljuvligt god!"

- Elke Jung, Vinbanken februari 2023
Xavier Vignon
Châteauneuf-du-Pape, 2020
Artikelnummer: 6267
Alkoholhalt: 15 %
Volym: 750 ml
Frankrike, Rhonedalen, Châteauneuf-du-Pape

Fyllig, mörka bär, tydlig och generös, ändå med distinkt stil och skärpa. Kryddor, fat, mörka bär. Balans och nyanser.
271 kr

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

BESTÄLL VINET HÄR!
Om vinmakaren Xavier Vignon och Châteauneuf-du-Pape
Châteauneuf-du-Pape är ett mycket gammalt vindistrikt i södra Rhône-dalen, strax norr om Avignon. Området har fått sitt namn efter ett sommarslott som påvestaten byggde under den period från 1309 till 1376 då påvarna residerade i Frankrike. Hela 18 druvsorter är tillåtna i produktionen av Châteauneuf-du-Pape.

Xavier Vignon har en mycket bred erfarenhet och kunskapsbredd då han arbetat under 34 skördar både på södra och norra halvklotet som konsulterande vinmakare. Han har arbetat mycket i Champagne och har bland annat haft flera hundra uppdrag södra Rhônedalen. Sen 2016 är han helt fokuserad på sina egna viner och vineriet som idag producerar kring en miljoner flaskor per år är beläget i Chateauneuf du Pape.

Xavier vins äger 30 hektar i södra Rhônedalen och köper även vin och druvor från utvalda odlare i området. Xavier Vignons filosofi är att vinerna alltid skall spegla ursprunget, samtidigt som de ska en tydlig prägel av hans stil och personlighet.
SE OM VINET FINNS I EN BUTIK NÄRA DIG!
Nummer 1 på Vinbankens topplista 2023!
Châteauneuf-du-Pape är ett personligt favoritvin hos många svenskar. Det är lätt att förstå varför med tanke på hur mycket vin man kan få för pengarna. Här har ni vår topplista över bästa Châteauneuf-du-Pape 2023.

Rhonedalen i södra Frankrike är många vinälskares favoritplats, mycket tack vare de omtyckta vinerna som produceras härifrån. Det är dock en plats med stora utmaningar som är kopplade till klimatet. På senare tid har vi sett hur allt fler viner från Rhonedalen dyker upp bland annat i det tillfälliga sortimentet. Här har vi dock sammanställt en topplista över bästa Châteauneuf-du-Pape 2023 i Systembolagets fasta sortiment.
LÄS HELA ARTIKELN HÄR!
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Philipson Söderberg AB.
Vinbanken i Sverige AB
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar