22 december 2023

Upptäck den hyllade druvan pais | Vininformation

Vinskribenter på nätet
I DESSA BUTIKER FINNS VINET
Det är många som fortsatt har väldigt mycket fördomar om vissa vinländer. Man har en viss bild av att vin från Sydafrika enbart handlar om druvan pinotage och väldigt kraftiga kaffe-toner i vinet. Man har en bild av att Argentina enbart handlar om druvan malbec och extremt fruktiga viner. Och man har en bild av att Chile enbart handlar om carmenere och billiga viner. Det är exakt den bilden som producenten Bouchon nu vill ändra.

Genom att gå tillbaka till Chiles rötter och satsa på druvan pais vill de lyfat hela vinlandet och ändra bilden som många konsumenter har av chilenska viner. De vill visa att det går att få fram välgjorda, snygga och smakrika viner till bra priser. Och man gör det genom att fokusera på sin egen vinhistoria och vad som gör Chile som vinland unikt. I en lång intervju med Julio Bouchon berättar han för Vinbanken om hur de kom fram till den här insikten och hur långt de kommit på resan.

Vi på Vinbanken har vid flera tillfällen provat viner gjorda på pais och vi har blivit lika imponerade varje gång. Oavsett om det är ett rosévin eller ett rött vin, så inser man ganska fort att det här inte är "typiskt" chilenskt, utan det här är något man inte hade förväntat sig. Det är mjukt, bärigt, välgjort och matvänligt.
LÄS HELA REPORTAGET OM PAIS HÄR
Experternas omdömen av vinet

"Ett ungt, enkelt, tillgängligt och bärigt vin gjort på den intressanta chilenska druvan pais. I vinet får du en intensiv bärig doft av såväl färska jordgubbar som syrliga körsbär och hallon. Här finns även en diskret örtighet och en fin syra som knyter ihop säcken snyggt. Ett välgjort och snyggt vin som ger en äkta bild av vinlandet Chile."

- Jozo Glavas, Vinbanken, augusti 2023
País Viejo
Bouchon, 2022
Artikelnummer: 3024
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Chile, Valle Central, Maule
139 kr
HITTA VINET HÄR
Matcha pais med mat
När det kommer till mat så blir det ganska snabbt uppenbart när man har ett glas pais i handen att vinet passar till en rad olika rätter. Med sin höga syra och tydliga fräscha inslag så kommer vinet passa riktigt bra till flera rätter på till exempel julbordet. Julskinkan med sin sälta men även köttbullarna och revbenen kommer passa alldeles utmärkt till det här lätta och välbalanserade vinet.
HITTA VINET I DESSA BUTIKER
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Provinum Vinhandel AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar