11 december 2023

Beställ vin & dryck inför jul & nyår - tre sista minuten tips!

Vinskribenter på nätet
DAGS ATT BESTÄLLA
INFÖR JUL & NYÅR?
På grund av många beställningar kan leveranstiderna inför jul och nyår vara längre än vanligt från Systembolagets sida. Därför passar vi på att i dag tipsa om drycker och viner som du redan nu kan beställa till ditt närmaste systembolag för att vara säker på att få dem inför julen. Allt från en härlig whiskyprovning i presentförpackning, årets bästa röda box till Glühwein från den cyklande björnen.
Utsedd till bästa röda boxen 2023
Tidigare i år, när vi gick igenom de röda boxvinerna i det fasta sortimentet, så kom vi fram till slutsatsen att Belguardo Maremma från anrika Mazzei är den bästa röda boxen 2023. Vi är dock inte ensamma om att tycka detta, och den röda toscanska boxen har hyllats rejält av diverse vinexperter.
BESTÄLL BÄSTA RÖDA BOXEN HÄR
Glühwein från den cyklande björnen
Den cyklande björnen är i dag välkänd för främst sin riesling. Nu har dock Hans Baer lanserat ett exklusivt glühwein där bara några hundra flaskor kommit till Sverige. Nu har du som glöggälskare, eller glühweinälskare, möjlighet att beställa hem en av de få flaskorna som finns kvar.
BESTÄLL GLÜHWEIN HÄR
Whiskyprovning i presentförpackning
Vin är en alldeles utmärkt julklapp, men så är whisky också. När vi testade de fem småflaskorna skotsk whisky slogs av hur otroligt intressant det är att se och jämföra whisky som lagrats på olika sätt. Detta är en riktigt bra julklapp. Det prisvinnande lilla skotska destilleriet Tamnavulin har tagit whiskyvärlden med storm och de har gjort det med whisky som är fruktigt smakrik – utan den minsta tillstymmelse till rökighet.
BESTÄLL TASTE BOX HÄR
Övriga redaktionella nyheter inför julen
Bästa champagne 2023 - stor topplista
Vinbanken
Hundratals champagner har testats och nu har vi äntligen publicerat vår stora genomgång över de bästa champagnerna 2023 på Systembolaget.
TILL TOPPLISTAN
Beställ vin inför jul & nyår - tips på sex viner
Vinbanken
Här tipsar vi om två bubbel, två vita och två röda flaskor som går att beställa inför jul och nyår och som vi nyligen testat och anser är prisvärda.
TILL ARTIKELN
Vin som julklapp - tips på hårda klappar
Vinbanken
Det finns massvis av intressanta och prisvärda lådor i Systembolagets beställningssortiment, men även andra produkter som fungerar utmärkt som julklapp. Här tipsar vi om hårda klappar.
TILL KLAPPARNA
Bäst julöl 2023 på Systembolaget
Vinbanken
Vår ölexpert Robert Lagerström har gått igenom lanseringen av julöl på Systembolaget 2023 och han har hittat sina tio favoriter. Med andra ord är detta julölälskarens artikel.
TILL TOPPLISTAN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Utskicket är sponsrat av Enjoy Wine & Spirits, Oenoforos och Spendrups Bryggeri.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar