3 december 2023

Knepet som ger perfekta ägg!

Knep och knåp

Halloj med veckans veckobrev vill vi på redaktionen passa på att inspirera till att ta till med lite husmorsknep där hemma i stugorna. Därför har vi som vanligt samlat ett gäng artiklar som skulle kunna underlätta din vardag. Jag kommer definitivt att testa äggskalar-knepet med omedelbar verkan!

I övrigt tickar det på och det har redan gått och blivit december. Har du börjat med klapparna ännu? Än finns det tid och som vi vet vid det här laget är sällskapsspel årets julklapp! Ett perfekt tillfälle att köpa begagnat eller ge bort något spel du själv tröttnat på hemma? Vi vill gärna fortsätta att propagera för återbruk, att vi i första hand ger bort, lånar ut och säljer vidare saker som vi redan har!

Allt vi människor gör har en inverkan på miljön på något sätt. Och människan lever idag som om vi hade 1,7 planeter för att ta fram alla resurser och absorbera våra utsläpp. Om alla levde som vi i Sverige skulle det behövas cirka 4 planeter.

Vår livsstil lämnar ekologiska fotavtryck i naturen. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, hav, vattendrag, mark, luft, djur och växter. Ju mer vi producerar och konsumerar, desto mer påverkas allt levande omkring oss. Tillsammans kan vi försöka bromsa dessa hemska siffror genom att vara mer medvetna och genom att upplysa andra.

Ger du bort en begagnad julklapp gör du alltså plånboken glad, planeten glad och personen glad?! Visst låter det ljuvligt?
Listiga tvättknepen som alla borde testa
Tvättstugan är kanske inte svenskarnas favoritrum, såvida man inte älskar att tvätta såklart. Med smarta knep går dina "måsten" lite smidigare. Vi i Villa listar tipsen.
Tillåtet att kameraövervaka?
Är det fritt fram att filma tomten? Det undrar en läsare som vill sätta upp kamerabevakning. Läs expertsvaret här!
Går äggen sönder när du skalar dem? Här är det magiska knepet!
Äter du halvtrasiga ägg till frukost varje morgon? Sjukt irriterande, vi vet! Men det finns ett galet enkelt knep som ger dig perfekta ägg – varje gång!
Nostalgi: Vilka roliga sällskapsspel minns du?
Monopol, schack, Fia med knuff, Risk… Några av de mest populära sällskapsspelen håller generation efter generation. Så det är inte konstigt att sällskapsspelet utsetts till årets julklapp.
Spara energi – se upp för de här 15 energislukarna!
De stigande elpriserna sätter press på många svenskar. Men det finns tusentals kronor att spara om du följer dessa 15 enkla tips för att minska el- och energiförbrukningen i ditt hem!
10 enkla och roliga julpyssel – för både barn och vuxen
Samla hela familjen inför jul och pyssla för hela slanten. Vi har samlat ihop flera enkla och roliga julpyssel som passar både de små och vuxna i familjen.
Senaste annonserna
SB Online Sweden AB, Vasagatan 13, Stockholm
berit.georgsson.morris@blogger.com, du får detta nyhetsbrev för att du tidigare använt tjänster från oss. Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar