10 december 2023

Det här visste du inte att du kunde göra med vitt bröd!

Andra söndagen i advent

Glad advent kära läsare! Har julklappsshoppingen tagit över din vardag? Det går kanske fortfarande att stoppa! Leker ni någon julklappslek? Om inte, kolla tipsen nedan! Det kan minska mängden klappar ordentligt om man istället kommer överens om att spela en julklappslek.

Vi på redaktionen vill även passa på att belysa Tobias Gullstrands gedigna arbete med hans projekt "tomte mot barncancer" där han varje år klär ut sig till tomte och besöker cancersjuka barn. Det påminner oss om att julen handlar om att ge och att ge inte alltid behöver vara att köpa en faktisk pryl. Det kan också vara en vacker handling eller gest, som att till exempel skänka en slant dit den kan göra nytta. Stor som liten. Men det kan också vara att hjälpa någon i din omgivning med snöröjning, sophämtning eller att erbjuda en stöttande arm till någon när ni går över gatan.

Ha en fantastisk vecka och glöm inte att visa tacksamhet och kanske även utöva tacksamhetsövningar? Forskning visar att du mår bättre när du uppmärksammar de bra sakerna i livet!

Här kommer tips på 3 frågor att ställa dig själv före läggdags! Leta efter det fina:

Vad har jag gjort för mig själv idag? Här kan du tänka på saker du gjort som varit snälla mot dig själv, som: Jag tog en promenad på lunchen, jag sade åt mig själv att jag är bra som jag är.

Vad har någon annan gjort för mig idag? Kanske fick du ett vänligt sms av någon? Eller så handlade din sambo mat, eller så fick du en kram av ditt barn.

Vad har jag gjort för någon annan idag? Kan vara saker som: Jag hälsade på främlingen på gatan, jag ringde en vän och frågade hur hen mår, jag höll upp dörren för min granne. Inga stordåd krävs.

En fin övning som om inte annat iallafall kommer skänka dig ro och tacksamhet till natten. Det är dom små sakerna i livet. Som att till exempel veta att man kan ta bort fläckar på tapeten med vitt bröd. Vi hörs!

Julklappsleken – så här spelar man!
Minska mängden julklappar med en rolig julklappslek. Här är tre olika sätt att leka – med eller utan vantar!
Årets second hand-julklapp 2023 utsedd
Från uträknad till trendig igen. Myrorna har frågat svenska folket vilken second hand-pryl de helst vill ge bort i julklapp – och i år är det en riktigt nostalgisk gåva som kommer läggas under granen!
Så får du bort fläckar från tapeten – 7 smarta husmorsknep
Har din tapet fått tråkiga fläckar från matos, tuschpennor eller smutsiga barnhänder? Här är 7 husmorsknep att prova!
Tobias lyser upp julen hos cancersjuka barn
I juletider förvandlas 35-årige Tobias Guldstrand till jultomte och åker hem till cancersjuka barn och deras familjer för att dela ut julklappar.
Se upp med sopkärlen i vinter – undvik vanliga missarna!
Snö och frost kan lätt ställa till det med sophämtningen. Gör så här för att undvika att soporna fryser fast, och så att sophämtarna kommer åt att tömma dina kärl.
Godisätare lever längre – kostexpertens kommentar
Vi svenskar äter 15 kilo godis per person och år – nästan 300 gram i veckan. Att det inte är optimalt kan vi vara överens om. Men, det finns faktiskt överraskande forskning i ämnet.
Senaste annonserna
SB Online Sweden AB, Vasagatan 13, Stockholm
berit.georgsson.morris@blogger.com, du får detta nyhetsbrev för att du tidigare använt tjänster från oss. Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar