18 december 2023

Två bubbelnyheter att beställa | Vinnformation

Vinskribenter på nätet
DAGS ATT BESTÄLLA
BUBBEL?
På grund av många beställningar kan leveranstiderna inför jul och nyår vara längre än vanligt från Systembolagets sida. Därför passar vi på att i dag tipsa om drycker och viner som du redan nu kan beställa till ditt närmaste systembolag för att vara säker på att få dem i god tid. Den här gången tipsar vi om två bubbel som kostar en bit under 100 kronor och där båda kommer från Italien.
Efter succén - nu lanseras Lisa Spumante
Ibland är man lite skeptisk till diverse viner innan man testar dem, och ibland blir man rejält motbevisad. För några veckor sedan fick vi på Vinbanken möjlighet att testa Lisa Spumante, som är syskonvinet till de populära flask- och boxvinerna med det populära motivet. Och det här var ett vin som överraskade på oss. För blygsamma 79 kronor så är det ett vin som är väl värt pengarna enligt oss.

Det är ett förvånansvärt trevligt och fräscht vin med väldigt mycket typiska prosecco-drag utan att för den delen vara en prosecco. Du bjuds på päron, fläder, persika och citron. Det är fruktigt, friskt, okomplicerat och överraskande gott. Servera till nyårssnittarna, räksnittarna eller som sällskapsbubbel.
BESTÄLL VINET HÄR
Frisk och fruktig Spumante från populär Prosecco-producent!

Casteloro Spumante är ett friskt och fruktigt vin med en inbjudande doft av gröna äpplen, päron, citrus och melon. Smaken är välbalanserad fruktig och frisk med pigga bubblor. Vinet passar utmärkt som aperitif och sällskapsdryck eller till sallader och lättare rätter av fisk och skaldjur. För den som vill blanda en Spritz fungerar Casteloro Spumante utmärkt.

Skapad av Viticoltori Ponte, en av Veneto-områdets mest framstående kooperativ som i år fyller 75 år. Vinmakande genom generationer av nedärvd kunskap om hur man bäst tar tillvara på råvaror och terroir borgar för hög kvalitet.

FYND! – "ett fynd med sin härliga sötsyrliga, fruktdrivna stil. Salute!"
– Eva Weckström, Vinbörsen, Oktober 2023

BRA KÖP! – "Budgetbubbel till stora festen"
– Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen, Oktober 2023
BESTÄLL VINET HÄR
Övriga redaktionella nyheter inför julen
Bästa champagne 2023 - stor topplista
Vinbanken
Hundratals champagner har testats och nu har vi äntligen publicerat vår stora genomgång över de bästa champagnerna 2023 på Systembolaget.
TILL TOPPLISTAN
Beställ vin inför jul & nyår - tips på sex viner
Vinbanken
Här tipsar vi om två bubbel, två vita och två röda flaskor som går att beställa inför jul och nyår och som vi nyligen testat och anser är prisvärda.
TILL ARTIKELN
Vin som julklapp - tips på hårda klappar
Vinbanken
Det finns massvis av intressanta och prisvärda lådor i Systembolagets beställningssortiment, men även andra produkter som fungerar utmärkt som julklapp. Här tipsar vi om hårda klappar.
TILL KLAPPARNA
Bra och intressanta juldrycker på hyllan
Vinbanken
Det finns väldigt mycket mer än bara vin på Systembolagets hyllor. Vi har testat några intressanta drycker som skulle passa finfint antingen till adventsfirandet eller på julbordet om du vill ha annat än vin.
TILL ARTIKELN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Utskicket är sponsrat av Oenoforos och Fields Wine Company.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar