13 december 2023

Två viner inför julfirandet - bra som present och till julbordet

Vinskribenter på nätet
DAGS ATT BESTÄLLA
INFÖR JULFIRANDET?
På grund av många beställningar kan leveranstiderna inför jul och nyår vara längre än vanligt från Systembolagets sida. Därför passar vi på att i dag tipsa om drycker och viner som du redan nu kan beställa till ditt närmaste systembolag för att vara säker på att få dem inför julen. Från Italiens mest sålda Chianti, till en härlig Brunello i presentförpackning som är bra som julklapp.
Italiens mest sålda Chianti
När vi på Vinbanken träffade Ginevra Piccini för ett antal månader sedan så intervjuade vi henne om Piccinis satsningar på den italienska vinnäringen och vad som gjort just deras Chianti så populär. Hela intervjun med henne kan du hitta här. Och direkt nedan kan du se vilken Chianti som är Italiens mest sålda.

Piccini är hyllat av kritiker både i Sverige och internationellt samt är en smakrik vinupplevelse som bjuder på generös mörk frukt, mogna körsbär och cassis. Den balanserade ekfatskaraktären tillsammans med kryddiga toner av rosmarin och viol ger vinet en imponerande djup smak. Finns i utvalda butiker och i Systembolagets beställningssortiment.
HITTA PICCINIS CHIANTI HÄR
Brunello i presentförpackning under begränsad tid!
Brunello di Montalcino är en av de mest mytomsupunna appellationerna inom vinvärlden. Nu kan man få en högkvalitativ Brunello från Val di Suga i en snygg presentförpackning som fungerar utmärkt som julklapp.

"Den aktuella årgången är lysande, fylld av en klassisk elegans som inte många viner i Italien erbjuder. Det är strävt och tufft, inget för otränade vingommar, men med underbar finess och sammansatt elegans där alla ingredienser sitter där de ska. Vill du, så kan du spara det i ett årtionde minst. Fast lika gott är det i dag till all den mat som förtjänar ett komplext rödvin av hög rang."

- Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen – Oktober 2023
HITTA JULKLAPPEN HÄR
Övriga redaktionella nyheter inför julen
Vin som julklapp - tips på hårda klappar
Vinbanken
Det finns massvis av intressanta och prisvärda lådor i Systembolagets beställningssortiment, men även andra produkter som fungerar utmärkt som julklapp. Här tipsar vi om hårda klappar.
TILL KLAPPARNA
Bra och intressanta juldrycker på hyllan
Vinbanken
Det finns väldigt mycket mer än bara vin på Systembolagets hyllor. Vi har testat några intressanta drycker som skulle passa finfint antingen till adventsfirandet eller på julbordet om du vill ha annat än vin.
TILL ARTIKELN
Bästa champagne 2023 - stor topplista
Vinbanken
Hundratals champagner har testats och nu har vi äntligen publicerat vår stora genomgång över de bästa champagnerna 2023 på Systembolaget.
TILL TOPPLISTAN
Beställ vin inför jul & nyår - tips på sex viner
Vinbanken
Här tipsar vi om två bubbel, två vita och två röda flaskor som går att beställa inför jul och nyår och som vi nyligen testat och anser är prisvärda.
TILL ARTIKELN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Utskicket är sponsrat av Oenoforos och Spendrups Bryggeri.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar