12 december 2023

Ge bort en äkta Amarone i julklapp - från anrika Zenato | Vininformation

Vinskribenter på nätet
I DESSA BUTIKER FINNS VINET
Vin som julklapp - tips på hårda klappar
På Systembolaget finns det i dag ett flertal viner som kommer i snygga trälådor eller andra förpackningar. Det finns även blandlådor där man kan beställa flera viner i snygga förpackningar från en och samma producent. Vin är ett säkert kort när man ska ge bort en julklapp, och det är även allt som oftast en uppskattad present.

I dag tipsar vi om en Amarone från den anrika producenten Zenato som hör till en av de absolut bästa producenterna i hela Valpolicella. I Alberto Zenatos vinproduktion är det fokus på detaljerna och inget lämnas åt slumpen. Man kan lugnt konstatera att hans Amarone är kronjuvelen bland hans många viner som han skapar år efter år. Och därför anser vi att det är en alldeles utmärkt julklapp som man dessutom kan spara i många år då den klarar lång lagring.

Glöm inte att om du ska beställa ett vin från Systembolaget till jul så gäller det att passa på redan nu då det kan vara lite längre leveranstider på grund av ökat beställningstryck.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Experternas omdömen av vinet

"En klassisk Amarone ut i fingerspetsarna. Det här är kraftfullt men likväl extremt snyggt gjort. Vinet bjuder på alla de klassiska Amarone-tonerna av torkad mörk frukt där katrinplommonen, russinen, chokladen, tobaken och vaniljen kommer fram. Allt är samlat på ett snyggt sätt och skapar en fantastiskt fin vinupplevelse. Det är viner som dessa som gör att man kommer ihåg varför man började uppskatta Amarone från första början"

- Jozo Glavas, Vinbanken, december 2023
Zenato Amarone
della Valpolicella Classico, 2018
Artikelnummer: 32145
Alkoholhalt: 16,5%
Volym: 750 ml
Italien, Valpolicella, Amarone della Valpolicella
500 kr
HITTA VINET HÄR
Så ska statusen kring Amarone höjas
Att många har fördomar om Amarone råder det inga tvivel om. När vi träffade Alberto Zenato för ett tag sen så frågade vi hur de ska höja statusen kring Amarone. Och svaret blev att de redan arbetar med det för fullt genom bland annat organisationen Famiglie Storiche som utgörs av 13 klassiska producenter som värnar om hantverket kring vinerna.
TILL ARTIKELN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Provinum Vinhandel AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar