27 juni 2023

Sommarens stora grillnyhet - Les Sorts Serra Catalana | Vininformation

Vintips på nätet!
HÄR BESTÄLLER DU BOXEN
En av sommarens största boxnyheter

Från de idylliska katalanska bergen med de stora vinfynden!

För ett antal år sedan lanserades Les Sorts Seleccio på Systembolaget. Vinet med den svarta etiketten blev snabbt en stor succé och är i dag ett av de mest omtyckta spanska vinerna på Systembolaget.

Det många inte känner till är att vinet kommer från doldisregionen Montsant, som likt grannområdet Priorat lyckas skapa fantastiska viner, men till skillnad från Priorat så gör man det till plånboksvänliga priser. Nu har Les Sorts Seleccio fått ett storasyskon som heter Les Sorts Serra Catalana, och som sedan lanseringen i mitten av juni hyllats av några av landets vinexperter. Merparten av druvorna till den nya trelitersboxen, som går i samma ikoniska svarta färg, kommer från Montsant. Men man plockar en liten del av druvorna från intilliggande områden för att säkerställa produktionen.
BESTÄLL VINET HÄR
"Detta passar perfekt till sommarens grillkvällar."
Wow, vilken positiv överraskning på boxhimlen. Ett fylligt vin med härligt mogen mörk frukt i form av blåbär, björnbär och syrliga körsbär. I doften får du en fatkaraktär och en pepprighet som kompletterar den intensiva och mogna fruktigheten på ett fint sätt. I längden möts du av choklad, kaffe och en gnutta vanilj. Ett högkvalitativt boxvin som verkligen ska klassas som en premiumbox. Detta passar perfekt till sommarens grillkvällar.
Les Sorts
Serra Catalana, 2021
Artikelnummer: 55637
Alkoholhalt: 14 %
Volym: 3000 ml
Spanien
279 kr
HÄR BESTÄLLER DU VINET
Montsant – området med de stora spanska vinfynden
Som en halvcirkel, eller snarare hästsko, runt det världskända vinområdet Priorat hittar vi området Montsant som delar namn med de intilliggande idylliska katalanska bergen. Lillebror och doldis är två uttryck man brukar använda när man jämför de två områdena med varandra, men när man ser på priserna på vinerna så är det snarare ett av områden som lockar mer än det andra.
LÄS ARTIKELN HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Terrific Wines AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar