2 juni 2023

NYHET - Ta med bistron hem med Mon Choix Blanc Chardonnay 109 kr | Vininformation

Vinskribenter på nätet!
BESTÄLL VINET HÄR
Frisk och fruktig Chardonnay på franskt vis
"Mon Choix" är franska och betyder "mitt val". Det är ett uttryck för den individuella smaken och preferensen hos varje vinälskare. Mon Choix Chardonnay är skapat med omsorg och hantverk, och Chardonnaydruvan i vinet bär på en historia som sträcker sig över århundraden och bjuder in oss på en resa fylld med fransk elegans.

"Klockren Chardonnay på franskt vis. Mon choix betyder 'mitt val', och jag skulle inte tveka att välja att korka upp en flaska av denna lättgillade Chardonnay en ljummen sommarkväll när vännerna kommer på besök."
– Robert Montgomerie, Vinbörsen Maj 2023

"Bistrovin med finess"
– Catharina Swartz, SvD Perfect Guide Maj 2023

Ett vin med fransk charm

Den härliga känslan av att sitta på en stimmig Paris-bistro där atmosfären är avslappnad men måltiden omsorgsfullt tillagad. Det är precis vad vinmakarna bakom nylanserade Mon Choix Blanc försökt återskapa. Sticker du ner näsan i glaset möts du av doften från gröna äpplen, päron, mineral, färska örter och citron. Här finns också smaker av grillad citron och en fläkt av fat.

Ett självklart val som husvin

Mon Choix Chardonnay är ett klockrent val av husvin både vad gäller pris, charm och matvänlighet. Dess friska och fruktiga karaktär, tillsammans med sin livliga syra, gör det till en perfekt följeslagare till ljusa sallader, fisk- och skaldjursrätter eller sommarefestens buffébord. Vinet passar lika bra att bara njuta av i glaset på en solig terrass.

Mon Choix är en nyhet i Sverige och vinet finns än så länge bara i beställningssortimentet. Du beställer det enkelt till ditt närmsta Systembolag.
BESTÄLL VINET HÄR!
Redaktionen recenserar
"Ett ungt och piggt vin med en frisk och fräsch doft av gröna, syrliga äpplen, päron, tropisk frukt, färska örter och citrus. I smaken får man ett okomplicerat men ändå välbalanserat vin där de fräscha och friska tonerna visar sig från sin bästa sida. Det är en diskret smörighet, en tydlig ton av gröna äpplen, päron, mineralitet, färska örter, tropisk frukt och citruszest. En snyggt gjort chardonnay som skulle fungera utmärkt som det vita husvinet nu i sommar. Det är kvalitet och mycket vin för pengarna."
Mon Choix Blanc
Chardonnay, 2022
Artikelnummer: 54861
Alkoholhalt: 13%
Volym: 750 ml
Frankrike
109 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Enjoy Wine & Spirits AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar