14 juni 2023

Guldmedalj till Leitz Magic Mountain - Årets bästa vita vin enligt experterna | Vininformation

Vinskribenter på nätet!
HITTA VINET I EN BUTIK NÄRA DIG
Guldmedalj i Vinordic Wine Challenge
En gång per år samlas några av landets mest erfarna och ansedda vinexperter för att blint prova många vin vinerna som finns på Systembolaget. Den här tävlingen heter Vinordic Wine Challenge och för bara några veckor sedan avgjordes den, vilket vi skrev om på Vinbanken. I kategorin vita viner över 140 kronor så stod Leitz Magic Mountain 2021 som vinnare när experterna fick säga sitt, vilket säger en hel del om vilken hög nivå vinet håller.

Vinet kommer från pop-området Rheingau som producerar några av världens absolut bästa rieslingviner för tillfället. Och det går inte att göra annat än att konstatera att Leitz Magic Mountain förtjänar sin guldmedalj och titeln som "Årets bästa vita vin" i sin kategori.
HÄR HITTAR DU VINET
Redaktionen recenserar
"Riesling är och kommer fortsätta vara mångas sommarfavorit, och det är väldigt enkelt att förstå varför. I just fallet med Leitz Magic Mountain så finns det en anledning till att detta är mångas favoritvin. Vinet är piggt, krispigt, elegant och komplext på samma gång. Det bjuder på en fantastiskt skarp syra som höjer fräschören flera snäpp. Det är gröna äpplen, gröna päron, vit persika, mineralitet och lime i en imponerande kombination. Det är även färska örter, en liten rökighet och en fräsch ton av en gnutta honung. Ett komplett rieslingvin helt enkelt som passar såväl till sparrisen med hollandaisesås som till sushin eller laxen."
Leitz Magic Mountain
Rüdesheimer Riesling Trocken, 2021
Artikelnummer: 70626
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml
Tyskland, Rheingau
164 kr
HITTA VINET HÄR
REKOMMENDERAT RECEPT
Gravad lax med dill- och senapscréme

20 min

1

5 / 5

TILL RECEPTET
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Johan Lidby Vinhandel AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar