Redaktionens tips - Fräsch italiensk chardonnay som är perfekt till mat | | | I den nordligaste delen av Italien hittar vi regionen Trento-Alto Adige. I den här regionen trivs chardonnay-druvan alldeles utmärkt, vilket vi även får vi se i många av chardonnay-vinerna som kommer härifrån. Därför tipsar vi den här veckan om just ett trevligt chardonnay-vin från nordligaste Italien. Vinet lanserades i begränsad upplaga i Sverige för några veckor sedan och finns kvar i ett antal butiker. Nu på sommaren så kan vi verkligen rekommendera det till antingen lite fetare fiskrätter som till exempel torsk med hollandaisesås och kokt potatis, eller varför inte en klassisk pasta carbonara. Detta är med andra ord ett vin som med sin fyllighet och höga syra passar till en rad olika rätter. | | | | Strozzapreti á la carbonara | Vinbanken | En rätt som definitivt skulle passa utmärkt med ovanstående vin. Här får vi en av de mest klassika italienska rätterna, men i en lite modern tappning då vi använder oss av strozzapreti istället för spagetti. | | | | | Tips till charkbrickan | Landleys kök | Att sätta samman den ultimata charkbrickan är inte svårt men ibland kan man behöva lite tips på traven. Vilken typ av charkuterier ska man ha på brickan, vad är italienskt och hur stor skillnad får det vara mellan allt? | | | | | | | | Burrata med pesto och tomatsallad | Zeta | Detta är väl kanske varken den mest spännande eller den mest roliga rätten. I ärlighetens namn så är burrata lite uttjatat. Varför har vi då med ett recept på burrata? Jo, för att det är förbannat gott! | | | | | Bresaola med tryffel, pank och parmesan | Vinbanken | Bresaola är aldrig fel. Framförallt inte om du serverar det med goda tillbehör, som till exempel tryffel och parmesan. Även i det här fallet så får man en förrätt som nästan ingen klagar på. Oerhört gott! | | | | | | | | Italiensk paj med tomat och mozzarella | Köket | Hur kan en kombination av tomat och mozzarella bli fel? Svaret är att det inte kan bli fel, det kan bara bli rätt. Och här får vi en delikat, matig paj som är gudomligt god. | | | | | Krämig mascarpone med vitlök, örter och oliver | Zeta | Är du sugen på något krämigt, smakrikt och italienskt? Då är det mascarpone du ska satsa på. Denna ost är inte till för enbart desserter utan även till denna röra. | | | | | | | | Pizza med salsiccia | Vinbanken | Vi kan inte ha ett nyhetsbrev som handlar om Italien utan att ha med ett pizzarecept. Här får du en pizza med röd botten och med en smakrik salsiccia på toppen. | | | | | Kantarellpizza med pecorino | Vinbanken | Ännu en pizza? Ja, tack! Och här får vi en fantastiskt god pizza med vit botten istället för röd. Om du inte kan hitta kantareller så kan du byta ut dem mot valfri svamp. | | | | | | | | Tiramisu i glas | Tasteline | Tiramisu eller pannacotta? Vad är godare? Denna ständiga kamp mellan dessa två magiska italienska desserter. Den här gången väljer vi tiramisu i glas. | | | | | Pinsa med mascarpone och bär | Zeta | Pinsa är rejält trendigt just nu. Varför inte servera en dessert med en god vaniljmascarpone, citron och färska bär? Vi lovar att ingen lär bli besviken. | | | | | | | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar