30 juni 2023

Nyhet! Fyllig och generös sangiovese får höga betyg - vininformation

Camera Rosso-
husets röda från Italien!

Italien! Få länder är så direkt kopplat till det ljuva livet. En lång kustlinje sprinklad med vackra strandnära samhällen där livliga trattoriors parasoller erbjuder skugga från den alltid närvarande solen. Här njuter man av uppsluppen gemenskap tillsammans med god mat och framförallt gott vin!

Camera Rosso fångar essensen av den italienska vinkulturen med sin generösa frukt och matvänliga karaktär. Ett rött vin med druvan sangiovese i huvudrollen - storslagen i Chianti, rustik och traditionell i Montalcino, elegant och fruktdriven i Emilia-Romagna! Här i Rubicone har familjen Sgarzi producerat vin i generationer sedan tidigt 30-tal med hjälp av klassisk vinifikation och ett innovativt och hållbart jordbruk.

Camera Rosso är både tillgängligt och generöst, ett vin som både sätter sprätt på en pasta bolognese och ett sällskap vinglada vänner. I glaset bjuds vi på aromatisk kraft med fyllig frukt med tydliga drag av mörka plommon, mogna moreller, färsk salvia och ett stråk av mörk choklad. Det här är ett sällskapligt vin med stor personlighet som erbjuder väldigt mycket "bang for the buck"!

"Funkar till det mesta i det italienska köket"
Bengt Göran Kronstam, Vinbörsen, April 2023

"Härligt rött vin med markerat fruktig karaktär"
Johan Franco Cereceda, Chefredaktör Vinliv, Maj 2023

"Fyllig och generös sangiovese till pasta bolognese!"
Hello winelovers, Maj 2023
Camera Rosso 2022
Importör: Sophronie Wines AB
Ursprung: Emilia-Romagna
Artikelnummer: 71630
Alkoholhalt: 12,5 %
Volym: 750 ml
Pris: 89 kr
Copyright © 2023 myTaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar