6 juni 2023

Matvänligt vitt fynd från Italien - 3 liter för 199 kronor | Alkoholinformation

Mat- & vintips!
För 199 kronor är det en fullträff i vår och sommar! -Boxtoppen.se
Bland Italiens, ja till och med vinvärldens mest odlade druvor, hör trebbiano. I Frankrike känner vi den som ugni blanc och det är druvan i Cognac medan Trebbiano-familjen med olika undergrupperingar finns i mer än 80 appellationer. Här får den från urspunget Rubicone IGT vilket innebär mellersta Italien och regionen Emilia-Romagna.

Bakom vinet står kvalitetsproducenten Podere dal Nespoli och de har vinifierat en druvblommig trebbiano med päron, aprikos och ett stänk fläder i den ungdomligt pigga och friska doften. Smaken är lättsam i en kryddig och fruktgenerös stil men där ändå citrusstramhet tillsammans med ett torrt avslut skänker vinet en matorienterad karaktär. För 199 kronor är det en fullträff i vår och sommar!
-Boxtoppen.se, April 2023
BESTÄLL VINET HÄR
Redaktionen rekommenderar
Trebbiano är en druva som fler bör få upp ögonen för. Inte bara för dess okomplicerade karaktär utan även för att man får väldigt mycket vin för pengarna när man stöter på viner gjorda på druvan.
Trebbiano Biologico
Rubicone IGT
Artikelnummer: 51588
Alkoholhalt: 12%
Volym: 3000 ml
Italien
199 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR!
I tider som dessa kan det verkligen vara bra att leta efter hållbara alternativ för både plånboken och miljön! Trebbiano Biologico från producenten Poderi dal Nespoli är ett utmärkt val när du vill ha ett friskt, fruktigt och lekfullt vin som tar hänsyn till miljön och dessutom inte kostar mer än 199 kr. Den unika och snygga designen hyllar de små och gulliga insekterna som man hittar i en välmående vingård, där det sprudlar av liv.

Smaken är fruktig med en pigg syra som får tankarna att dras till citroner, päron, passionsfrukt och ett knippe färska örter. Lägg vinet på kylning och servera till vårkyckling, fisk- och skaldjur eller vegetariskt.
BESTÄLL VINET HÄR!
REKOMMENDERAT RECEPT
Vinkokta blåmusslor

20 min

1

5/5

TILL RECEPTET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Lively Wines Sweden AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar