9 december 2022

Tokhyllat och matvänligt vin till Vinklubbens medlemmar - alkoholinformation

Idel toppbetyg till Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition
"Is 2019 Germany's 100-point vintage?"
Idag har vi nöjet att presentera en tokhyllad och druvtypisk Pinot Noir som är satt på denna jord för att kombineras med julbordets många delikatesser.

Philipp Kuhn håller till i Pfalz som ligger i Rhendalen. Eftersom Pfalz är Tysklands varmaste vinregion lämpar sig klimatet väl för just blå druvor. Alla druvor skördas för hand och de tillsätter ingen jäst i vinifikationen. De är certifierade enligt Fair N Green och är även under konvertering till ekologiskt jordbruk. Majoriteten av alla viner som produceras är torra.

Guldvinnare Vinimundi 2021: Varje år skickas omkring 12,000 viner in för att bedömas av juryn bakom Mundus Vini Grand International Wine Award – en av världens mest erkända vintävlingar där en jury bestående av 300 oenologer, sommelierer, vinkritiker och vinforskare provar viner från 39 länder blint under 20 dagar. De allra bästa vinerna inom varje vinkategori utses och tilldelas den eftertraktade guldmedaljen som får pryda etiketten under ett år framåt. Vid årets upplaga av tävlingen tilldelades nya årgången av Pinot Noir Tradition just en sådan guldmedalj som ett kvitto på Philipp Kuhns hårda arbete med detta utsökta vin.

Läs recensionen av vår sommelier och ta del av detta erbjudandet på länken nedan.
Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition 2019
Producent: Philipp Kuhn
Druvsort: Pinot Noir
Artikelnummer:74134
Alkoholhalt: 13%
Volym: 750 ml
Pris: 189 kr
Copyright © 2022 Vinklubben

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar