1 december 2022

Nyhet! Smörig chardonnay från USA:s bästa producent | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Växla upp till en smörig Chardonnay från USA:s bästa vinproducent

- Fylligt och fräscht!
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Charmiga Three Finger Jack Chardonnay, med sina inslag av brynt smör, gula äpplen och macadamianötter, vill du inte missa. Vinet produceras av Delicato Family Wines, som utsetts till bästa amerikanska producent i den prestigefulla tävlingen Mundus Vini. Vingården ligger i amerikanska Lodi, en dryg timme öster om San Francisco. Lodi må hamna lite i skymundan av de världsberömda grannarna Sonoma och Napa Valley, men nämns allt oftare som en av de mest spännande regionerna just nu. Något Three Finger Jack Chardonnay är ett utmärkt exempel på.

Three Finger Jack Chardonnay är det tredje, och första vita vinet, i den populära vinserien från Three Finger Jack. Vinet balanserar snyggt på gränsen mellan det fylliga och fräscha. Här finns hela paletten av brynt smör, gula äpplen, macadamianötter, vaniljtoner och solmogen apelsin. Prova gärna till smakrika rätter som halstrad lax med krämig citronricotta, grillade kycklingfiléer med gremolatasmör eller varför inte en svamptoast och västerbottenost.

Det mästerliga hantverket avspeglar sig både i smaken och den stilsäkra flaskan. Lika snygg att ha på bordet som en trevlig gå-bort-present!
KAN BESTÄLLAS HÄR!
- Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen
"BRA KÖP! Ibland är det bara att kapitulera! Ett smakrikt, fylligt och lite smörigt amerikanskt chardonnay-vin i maffig stil är ju jättegott!"

- Jenny Asplund, Vinbörsen
"FYND - En smakexplosion utan dess like där inslag av brynt smör fullkomligen detonerar i munnen och det på ett mycket behagligt sätt"
Three Finger Jack
Chardonnay, 2020
Artikelnummer: 57404
Alkoholhalt: 14,5 %
Volym: 750 ml
USA, Kalifornien
149 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Om producenten
Delicato Family Wines har utsetts till bästa amerikanska producent fyra år i rad av Mundus Vini, en av världens mest inflytelserika tävlingar. Delicato har en mer än 80-årig historia av att producera kvalitetsviner. Idag är det tredje generationens familjemedlemmar som driver vingården. De har ett stort miljöengagemang och strävar efter odling som främjar biologisk mångfald.
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Enjoy Wine & Spirits AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar