13 december 2022

Det perfekta Pizzavinet! – Nu prissänkt! | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Det perfekta Pizzavinet!

– Nu prissänkt!
BESTÄLL VINET HÄR!
Redaktionen rekommenderar
"Fräsch doft med tydligt bärigt och fruktigt uttryck. Söta röda körsbär, färska jordgubbar och röda vinbär i framkant med inslag av timjan, oregano och lavendel. Inbjudande smak av syrliga körsbär och jordgubbar, lätt kärnig bitterhet med omsvepande tanniner i välpolerad form och ett markerat syrligt avslut. Precis som det låter, ett riktigt Pizzavin!"
Pizza Wine
2021
Artikelnummer: 75130
Alkoholhalt: 12.5%
Volym: 750 ml
Italien, Emilia-Romagna
89 kr
BESTÄLL VINET HÄR!

Fyllighet

Strävhet

Syra

Vin till Pizza? Då har du hittat rätt!
Pizza Wine har tagits fram tillsammans med Skandinaviska sommelierer och Italienska vinproducenter från Emilia-Romagna Bologna.

Målet var att ta fram ett vin som skulle passa perfekt till Pizza. Vad som kom ut ur detta samarbete var ett vin baserat på 100% Sangiovese från just norra Italien.

Druvorna plockades med vördnad under tidig höst får att nå sin fulla mognad och potential. Efter vinifiering har vi ett lättdrucket vin med varm- och sötbärig frukt och en liten mängd väldigt polerade tanniner.

Men du bryr dig säkert inte om vår härliga produktionsprocess. Det viktiga är att vinet helt enkelt passar perfekt till pizza. Och pasta. Men bäst till pizza.
REKOMMENDERAT RECEPT
Hembakt pizza på italienskt vis

60 min

Medel

5 / 5

4 portioner
INGREDIENSER
Jäst 50 g
Vatten 3 dl
Vetemjöl 8 dl
Olja 2 msk
Salt 2 tsk
Tillbehör
Krossade tomater 500 g
Tomatpuré 2 msk
Mozarrella 2 paket (à 125 g)
Lufttorkad skinka 2 paket (à 80 g)
Rostade pinjenötskärnor 1/2 påse
Pesto 1 burk
Riven ost 8 dl
Basilikablad En nypa
Salt och peppar En nypa
INSTRUKTIONER
Steg 1: Smula jästen i en bunke. Lös jästen i lite av vattnet och häll sedan på resten av vattnet. Rör i mjöl, olja och salt.

Steg 2: Arbeta samman till en smidig deg. Jäs till dubbel storlek, ungefär 40 minuter.

Steg 3: Sätt ugnen på 250°C.

Steg 4: Dela degen i åtta lika stora delar (för 8 pizzor). Arbeta varje del och låt den jäsa ytterligare 10 minuter.

Steg 5: Kavla ut varje del till en rund pizzabotten på ett bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter och 2 mm tjock.

Steg 6: Tomatsås: Koka upp de krossade tomaterna med resten av ingredienserna till tomatsåsen. Överbliven tomatsås kan användas i soppor, grytor eller till köttfärssås, så spara den!

Steg 7: Bre på tomatsås och strö över ost. 2 1/2 msk tomatsås och 1 dl riven ost per pizza är lagom.

Steg 8: Addera toppingen i form av mozzarella & luftorkad skinka.

Steg 9: Grädda pizzorna högst upp i ugnen i några minuter.

Steg 10: Toppa pizzorna med basilikablad, några klickar pesto, rostade pinjekärnor och olivolja innan servering. Glöm inte att smaka av med salt och peppar.
BESTÄLL VINET HÄR OCH AVNJUT TILL PIZZAN!
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Solera Spirits and Beers AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar