30 december 2022

Klassiska och spännande rätter till nyår

De bästa recepten på nätet just nu

Nyår + trerätters = sant

På nyår söks det på trerättersmenyer för hela slanten. Det kommer skalas räkor, brynas kött och fixas pannacottor i hela Sverige. Det kommer serveras toast skagen, oxfilé och crème brulée lite överallt. Vi har gjort det enkelt för dig och samlat flera olika inspirerande rätter som kanske hjälper dig på traven. Missa framförallt inte matkreatören Adrian Cederlunds trerätters där vi matchat vintips till respektive rätt.

Smaklig spis och gott nytt år önskar Receptkort!
Redaktionens tips - Lyxig champagne till nyårsfirandet
På nyår är champagne det givna valet för många. Men man behöver faktiskt inte spendera uppemot tusen kronor för att hitta en riktigt bra champagne. Även om det finns helt otroliga champagner som kostar väldigt mycket så kan man faktiskt komma billigt undan och ända ha en högkvalitativ champagne framför sig.

Därför tipsar vi om Palmer & Co Vintage Brut 2015 för det blygsamma priset 409 kronor. Här får vi en stiltypisk, lyxig årgångschampagne som minst sagt imponerar. Det finns en anledning till att Palmer & Co ständigt figurerar på topplistorna när de bästa champagnerna ska rankas. En minst sagt imponerande champagne som passar utmärkt när det vankas nyårsfirande.
SE OM CHAMPAGNEN FINNS I EN BUTIK NÄRA DIG
Lyxig trerättersmeny med vintips till
Vinbanken
Matkreatören Adrian Cederlund har knåpat ihop en lyxig trerätters som imponerar. Ihop med samtliga rätter kan du se ett filmklipp och hitta ett vintips till.
LYXIG TRERÄTTERS
Fisk till nyår - rödingfilé med champagnesås och potatispuré
Vinbanken
Om du vill byta ut köttet mot fisk i Adrians trerättersmeny så har han löst en lyxig rödingfilé med en makalöst god champagnesås.
RÖDINGFILÉ
Förrätt till nyår - biff tataki med inlagda senapsfrön
Vinbanken
Till förrätt är biff tataki det spännande och roliga valet om man vill skippa skaldjursrätterna.
RECEPT OCH VINTIPS
Varmrätt till nyår - oxfilé med rostad paprikaröra
Vinbanken
Om man vill satsa på en klassiker i modern tappning så är oxfilé med rostad paprikapuré det givna valet.
OXFILÉ TILL NYÅR
Dessert till nyår - chokladkräm med kaffelikör och färska bär
Vinbanken
Desserten brukar alltid vara det krångligaste på nyårsmenyn. Varför inte testa en chokladkräm med en kaffelikör, italienska skorpor och färska bär. Makalöst gott!
CHOKLADKRÄM
Bästa champagnen 2022 - topplista och betyg
Vinbanken
Vår stora genomgång av de olika champagnerna som finns i det fasta sortimentet på Systembolaget. Här kan du hitta allt från billiga till väldigt dyra viner.
BÄSTA CHAMPAGNEN 2022
Klassisk nyårsmeny som är enkel att laga
Tasteline
Ibland är det säkra kortet även det bästa. Därför hittar du här en klassisk nyårsmeny som går hur enkelt som helst att laga och som imponerar på alla sätt.
KLASSISK TRERÄTTERS
Enkel bearnaisesås på 15 minuter
Arla
Det här är ett busenkelt recept på vörtbröd. Även i det här fallet så anser vi att just vörtbrödet ofta blir förbisett och inte får den uppmärksamhet det förtjänar.
ENKEL BEA
Zeinas trerätters till nyårsfirandet
Zeinaskitchen
Den folkkära matprofilen Zeina har även hon delat med sig av sin egenkomponerade trerättersmeny inför nyårsafton. Det är bara att välja och vraka.
ZEINAS NYÅRSMENY
Nyårsdrink 2022 - tre enkla drinkar som imponerar
Vinbanken
Vilken är den bästa välkomstdrinken? Hur ska en snygg drink innan maten se ut? Vad passar bäst till tolvslaget. Vi har tagit fram tre drinkar som passar till nyårsfirandet.
NYÅRSDRINK 2022
Vinbanken tipsar
Överst i det här nyhetsbrevet kan du läsa om Palmer & Co:s årgångschampagne för 2015, men har du koll på att producenten även har en av de mest prisvärda champagnerna i det fasta sortimentet? Deras Brut Reserve är ständigt med på diverse topplistor och hyllas av kritikerna för sin prisvärdhet, vilket är lätt att förstå med tanke på priset på 329 kronor.
Palmer & Co
Brut Reserve
Artikelnummer: 7372
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Frankrike, Champagne
329 kr
SE OM VINET FINNS NÄRA DIG
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar