28 december 2022

Systembolagets mest prisvärda champagne

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Systembolagets mest prisvärda champagne - Palmer & Co
SE OM VINET FINNS I EN BUTIK NÄRA DIG
I Vinbankens stora genomgång av alla champagner som finns i det fasta sortimentet på Systembolaget så var det Palmer & Co som kammade hem förstaplatsen som den mest prisvärda champagne. Med tanke på hur mycket champagne man får för blotta 329 kronor så är det egentligen inte så konstigt. Palmer levererar alltid riktigt hög klass och är ett fantastiskt val när man inte vill lägga multum på en champagne, men ändå få ett riktigt bra vin.
Tips från redaktionen
Nu när nyårsfirandet närmar sig så har man kanske redan börjat fila på en snygg meny som man ska laga och servera. Man har kanske också börjat planera vilka viner man ska servera och dricka i samband med firandet. Här nedan kan du bland annat hitta ett fantastiskt recept på halstrad röding med champagnesås som matkreatören Adrian Cederlund tagit fram. Och till den rätten så passar Palmer & Co utmärkt som vin. Så varför inte slå två flugor i en smäll. Få ett fantastiskt vin till den lyxiga nyårsmiddagen samtidigt som du får en riktigt bra champagne att skåla in det nya året med.
Rödingfilé med champagnesås, potatispuré och bakad spetskål
RECEPT OCH VIDEO
I ovanstående länk kan du hitta hela Adrian Cederlunds recept och även en snygg video på hur man enkelt tillagar rödingfilé med champagnesås. Just till fiskrätter på nyår så finns det få viner som slår champagne, och även där är Palmer ett bra val.

Som vi även nämnde ovan så har Vinbanken utsett Palmer & Co till den mest prisvärda champagnen i det fasta sortimentet på Systembolaget. Om du är sugen på att läsa hela genomgången och få betyg på alla champagner så kan du läsa mer i nedanstående artikel.
BÄSTA CHAMPAGNEN 2022 - BÄST I TEST
Fakta om Palmer & Co

Palmer & Co
Brut Reserve
Artikelnummer: 7372
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Frankrike, Champagne
329 kr
1947 bestämmer sig sju druvodlare för att slå sina kloka huvuden ihop och starta ett vinkooperativ i Champagne i Frankrike. I dag består det här kooperativet av över 200 medlemmar och är kända över hela världen. Många vindrickare är ibland skeptiska mot kooperativ generellt sett, men Palmer & Co är beviset att om flera små, passionerade druvodlare och producenter går ihop så går det att skapa ett vinhus som sticker ut.

Om man läser artiklar där champagne recenseras i Sverige så kommer du i stort sett alltid se Palmer & Co på listan, vilket egentligen inte är svårt att förstå med tanke på hur mycket champagne man får för pengarna. Deras Non Vintage, som vi tipsar om här, kostar blotta 329:- vilket är ett rejält fynd. Man får alla de där stiltypiska champagnetonerna som man vill ha. Du kommer mötas av den där härliga rostade brödigheten, de där mogna röda äpplena, den där diskreta nötigheten och den fantastiskt fräscha och fina syran som knyter samman allt. Och om man ska vara ärlig så är Palmer & Co ett fantastiskt val när det vankas firande av olika slag. Så varför inte skåla in det nya året med den mest prisvärda champagnen på Systembolaget.
SE OM VINET FINNS I EN BUTIK NÄRA DIG
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Oenoforos.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar