3 november 2022

Vinområden som börjar vakna och är på väg mot en ny epok | Bäst i test | Vininformation

Oberoende vinskribenter och sommelierer på nätet
I vårt senaste bäst i test är det områden på väg in i en ny tid som gäller. Beaujolais och Toro för de röda samt Österrike och norra Italien för de vita. Den gemensamma nämnaren är att alla dessa områden har sovit en törnrosasömn men börjar nu vakna och är på väg mot en ny epok. Vi recenserade och betygsatte två vita och två röda viner.

Trevlig läsning!

//Christian Stojkovic
BÄST I TEST - LÄS MER!
Vintips från Vinbankens redaktion
Manincor Reserve della Contessa 2020, Alto Adige, (53875)
Manincor Reserve della Contessa 2020
Artikelnummer: 53875
Alkoholhalt: 13%
Volym: 750 ml
Poäng: 18 (++)
Ursprung: Italien, Trentino-Alto Adige, Alto Adige
289 kr
Ungt friskt och vibrerande ståligt ren frukt med citrus, vita persikor, gråpäron, krossad sten, mineraler, timjan, salvia och en helhet som är klingande ren och elegant som lärksång på våren. Det här är inte ett vin som vinner sina lagrar på sin imponerade kraft – här talar vi ren och skir elegans som får sin form av den rena frukten och den perfekt avvägda kliniska vinmakningen. Vinet är gjort på 55% pinot bianco, 30% chardonnay och 15% sauvignon blanc. Manincor importeras av Quaffable Wines. Drick 2022-2027

Manincor ligger i Alto Adige i nordöstra Italien och har en historia som sträcker sig mer än 400 år bakåt i tiden. Sedan 1976 ägs egendomen av familjen Enzenberg. Vid rodret sitter sedan 1991 Michael och Sophie Goëss-Enzenberg som har styrt om företaget från att sälja sina druvor till att vinifiera och buteljera sin produktion själva. Idag drivs allt mot kvalitet med hållbarhet som ett av de främsta ledorden. Manincor är biodynamiskt certifierade. Ju mer jag provar av Manincors viner desto mer imponerad blir jag.

KAN BESTÄLLAS HÄR!
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar