25 november 2022

8 populära efterrätter som passar på vintern

De bästa recepten på nätet just nu

Det finns alltid plats för dessert!

Man blir glad av sötsaker. Man blir glad av desserter. Det finns en anledning till att vi är så många som faktiskt uppskattar att laga eller baka desserter där hemma, för det är så otroligt gott. Nu när vintern är här och snön har fallit i stora delar av landet så har vi samlat recept på roliga desserter med koppling till årstiden.

Smaklig spis!
Redaktionens tips - En riesling som passar perfekt till laxen på julen
BESTÄLL VINET HÄR
Äppelklyftor med kanel och vaniljricotta
Zeta
Det här är både en enkel och otroligt god dessert. Man får de vintriga inslagen i form av kanel, men samtidigt får man den mjuka krämigheten från ricottan.
ÄPPELKLYFTOR MED KANEL
Tryffelcheesecake med kaffe och citron
Köket
Desserter och efterrätter på vintern är för oss väldigt mycket smak, och väldigt mycket kraftig smak. Här får vi just det, rejält med kaffe men samtidigt en fräsch dessert.
TRYFFELCHEESECAKE
Enkelt glöggmingel - så gör du
Landleys kök
Första advent är i helgen och vad passar då inte bättre än att planera in ett glöggmingel med vännerna. Det är inte alls svårt och går fort att förbereda.
SÅ FIXAR DU GLÖGGMINGEL
Mjuk pepparkaka med frosting
Elle mat och vin
Troligtvis den mest juliga desserten på den här listan. Du får en mjuk pepparkaka som smälter i munnen, och som toppas med en härlig frosting.
MJUK PEPPARKAKA
Chokladfondant med hallon och yoghurtglass
Arla
En smakrik dessert där du kommer märka hur den kraftiga chokladsmaken gifter sig utmärkt med de friska inslagen från yoghurtglassen och hallonen.
CHOKLADFONDANT
Vaniljmousse med glöggmarinerade hallon
Elle mat och vin
Glöggmarinerade hallon? Du läste rätt. Om man vill ta sitt dessertmakande till nästa nivå så är det här desserten för dig. Du kommer garanterat imponera på gästerna.
VANILJMOUSSE
Kanelgratinerade citrusfrukter
Arla
Ännu en dessert där kanelen är i fokus, och det finns en anledning till att vi älskar kanel så mycket. Här får du en superenkel dessert som går hur fort som helst att fixa.
TILL RECEPTET
Glasstårta tiramisu
Ica
En alltid lika uppskattad dessert är tiramisu, men om man vill höja den ett snäpp så kan man göra den som en glasstårta. Ett roligt sätt att göra tiramisu mer intressant.
TIRAMISU
Parmesangranar med oliver och rosmarin
Elle mat och vin
Vi måste såklart ha något som är lite matigt också. Vad passar då inte bättre än parmesangranar med oliver och rosmarin. Roligt som tilltugg innan varmrätten.
PARMESANGRANAR
Högrevsgryta med sidfläsk, rödvin och trattkantareller
Vinbanken
Och givetvis måste vi ha med en varmrätt också. Detta i form av en rejält mustig och vintrig högrevsgryta som kommer värma i kylan. En fantastisk rätt.
HÖGREVSGRYTA
Vinbanken tipsar
Vi vänder oss mot Algarve den här veckan där vi hittar ett lagom moget och väldigt smakfullt vin för blotta 89 kronor.
Pitch
Algarve Reserva, 2021
Artikelnummer: 58290
Alkoholhalt: 14,5%
Volym: 750ml
Ett vin från en av de absolut soligaste platserna i Europa, nämligen Algarve i Portugal. Det här vinet visar att området inte bara är utmärkt för golfentusiaster och fotbollsföreningar som vill hålla igång under vinterhalvåret, utan här kan man även producera viner av riktigt hög klass.
89 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar