6 november 2022

Vinbrev 44 | Årets stora glöggtest - bäst i test

Oberoende vinskribenter på nätet
D et märks att julen närmar sig med stormsteg. Förra veckan recenserade Robert Lagerström all julöl som lanserades i tisdags. Nu har det blivit dags för Vinbankens stora glöggtest 2022. Elke Jung har gått igenom glöggen på Systembolaget och hittat sina favoriter.

Den artikeln kan du hitta i listan av artiklar nedan. Du kommer även kunna läsa om den lilla italienska byn Montefalco som står för enorma viner. Sen kan du givetvis även läsa alla recensioner inför lanseringen i tillfälligt sortiment.

Trevlig läsning!
Jozo Glavas
Årets glögg 2022 - bäst i test
Vinbanken
Vi har gått igenom all glögg på Systembolaget och hittat våra favoriter. Här kan du hitta årets stora glöggtest där vi gått igenom både vinglögg och starkvinsglögg.
ÅRETS GLÖGGTEST
Bäst i test vecka 44
Vinbanken
Christian Stojkovic har den här veckan hittat två vita och två röda viner i beställningssortimentet som han anser är värda att uppmärksamma lite mer.
BÄST I TEST
Rosévin på box - topplista och recensioner 2022
Vinbanken
Det är kanske inte rosétider just nu. Ändå ger vi oss i kast med att hitta de bästa rosévinerna på box 2022. Och Elke Jung har hittat de bästa vinerna.
ROSÉVINER PÅ BOX
Montefalco - den lilla byn med de stora vinerna
Vinbanken
I hjärtat av Italien hittar vi den lilla byn Montefalco. Trots sin storlek har byn blivit världskänd för sina kraftiga och fantastiska viner som produceras här.
LÄS REPORTAGET
Frascati - stadsdel i Stockholm och ett av de äldsta vinerna
Vinbanken
Frescati eller Frascati. De flesta är överens om att stadsdelen i de norra delarna av Stockholm borde hetat Frascati. Men vilken koppling finns det mellan stadsdelen och ett av Systembolagets äldsta viner?
TILL ARTIKELN
Svamprisotto med lammfilé - recept och vintips
Vinbanken
Vi lagar väldigt lite mat med lamm här i Sverige, vilket kan tyckas märkligt med tanke på hur gott det ofta är. Nu har matkreatören Adrian Cederlund gjort i ordning en svamprisotto med lammfilé.
RECEPT OCH VINTIPS
Goda viner till höstmat - vintips till kantareller
Vinbanken
Du har kanske några kantareller över från några veckor tillbaka. Vi har samlat de bästa vintipsen till just skogens guld.
VINTIPS
Vinköplistan 44 - två röda lördagsviner
Vinbanken
Det är mycket fokus på nya världen i den här veckans vinköplista. Bland annat hittar vi två imponerande lördagsviner.
VINKÖPLISTAN
Lanseringar på Systembolaget 4 november
Det är de röda vinerna som dominerar i den här veckans tillfälliga sortiment. I samband med lanseringen så hittar vi ändå två vita viner som får klassas som prisvärda. Desto fler röda viner håller hög prisvärdhetsnivå. Fullständiga recensioner och betyg hittar du i artiklarna nedan.
RÖDA VINER I TILLFÄLLIGT SORTIMENT
VITA VINER I TILLFÄLLIGT SORTIMENT
Vinbankens samarbetspartners tipsar
Här nedan kan du hitta ett vin från vinmakaren Xavier Vignon som minst sagt är en föregångare i Rhonedalen. Med sina viner har han tagit vinsverige med storm, och i dag går det att hitta flera av hans viner i Systembolagets olika sortiment.
Arcane La Tempérance Cairanne Organic
Xavier Vignon
Artikelnummer: 57106
Alkoholhalt: 15%
Volym: 750 ml
Ett otroligt spännande vin där man blandat rödvin från flera olika årgångar för att få fram ett komplext och elegant vin. Du kommer få rejäla inslag av kryddor och mörk frukt i form av plommon och peppar. Detta är ett kraftigt vin men som ändå är välbalanserat och fint. I slutet kommer du få tydliga toner av choklad. Njut med en fin bit mörkt kött.
209 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar