11 november 2022

10 perfekta rätter till vardagskvällar och matlådor

De bästa recepten på nätet just nu

Visst kan en matlåda smaka otroligt gott?

Alla har vi varit där någon gång. Vi har stått där framför mikron och sett hur gårdagens hemlagade mat, som ju var så otroligt god när den var nylagad, värms upp i mikron och blir till något helt annat. All mat passar helt enkelt inte som matlåda, då mycket av smakerna försvinner när den värms upp på nytt.

Men vi har tagit fram en lista på tio rätter som passar alldeles utmärkt på vardagskvällar men även till matlådan dagen efter. Det är rätter som gott och väl klarar av att värmas dagen efter och som är riktigt goda.

Smaklig spis!
Redaktionens tips - prisvärd chardonnay som är perfekt till mat
TILL VINET
Kycklingbröst med grön currysås och ris
Vinbanken
En rätt som egentligen har allt man kräver av en god vardagsmiddag. Här får du proteinet i form av kycklingen, du får hettan i curryn och du får krämigheten från såsen. Missa inte vintipset längst ner i artikeln.
KYCKLING MED CURRY
Supersnabb pasta med bacon och majs
Ica
Vi förstår att vissa är skeptiska till krämiga pastor i matlådor, då de har en tendens att tappa sin konsistens ganska fort. Men i det här fallet så funkar den här pastan utmärkt även dagen efter,
PASTA MED BACON
Krämig lövbiffsgryta med sweet chili och ris
Köket
Om du vill dra blickarna till din matlåda när du står inne på köket på jobbet, så är det här rätten för dig. Alla kommer bli avundsjuka på din krämiga lövbiffsgryta.
LÖVBIFFSGRYTA
Chili sin carne - Tareqs kryddiga böngryta
Godare
Chili utan carne, det vill säga en vegetariska variant av chili con carne. Men den här rätten är minst lika god, och passar utmärkt som matlåda.
CHILI SIN CARNE
Pastagratäng med kassler
Allt om mat
Vi får ärligt talat lite skolmatsvibbar av den här rätten, men det är bara positivt. Det är en enkel, snabb, smakfull och god rätt som man kan värma i mikron utan att den tappar smak.
PASTAGRATÄNG
Kalkon med sötpotatis
Coop
Ännu en enkel och smidig rätt som är perfekt när man vill göra något snabbt. Sötpotatis har blivit en favorit hos många svenskar, och det är enkelt att förstå varför när man ser hur mycket man kan göra med råvaran.
KALKON MED SÖTPOTATIS
Dillbakad lax med fetaost
Recept
Om man är sugen på fisk så är det här rätten för dig. En smakfull rätt där du kommer få tydlig dillsmak, och som du gott och väl kan plocka fram vid köksbordet på jobbet.
DILLBAKAD LAX
Shahi paneer
Aftonbladet
Indisk mat är så otroligt god, och det bästa av allt är att den är enkel att göra. Det går att mixa lite hur man vill baserat på egna preferenser.
SHAHI PANEER
Enkel svampsoppa
Köket
Vill du få lite italienska vibbar när du sitter där vid matbordet på jobbet? Satsa på en svampsoppa med riven parmesan. Det är gott en helt vanlig vardagskväll, och det är gott i matlådan.
SVAMPSOPPA
Hemgjorda köttbullar
Arla
Nä hörni, klassiska svenska köttbullar slår nog ändå det mesta. Det finns en anledning till att det är en favorit i de svenska hemmen än i dag. Enkelt, gott, smakrikt och smidigt att göra.
KÖTTBULLAR
Vinbanken tipsar
Vill du ha ett imponerade vin som passar riktigt bra till höstiga grytor och mustiga kötträtter, då är Chateauneuf-du-Pape ett bra val för dig. I det här vinet nedan får du lite toner av fat, samtidigt som du kommer känna av tydliga toner av bär. Allt kommer avslutas av en gnutta kryddor och choklad. Ett riktigt bra och prisvärt vin.
Xavier Vignon
Châteauneuf-du-Pape, 2019
Artikelnummer: 6267
Alkoholhalt: 15%
Volym: 750 ml
Xavier Vignon är en vinmakare som förbluffar väldigt många. Han går sin egen väg och gör sina viner helt och hållet baserat på vad han själv tycker om. Det är med andra ord en vinmakare som imponerar på alla möjliga sätt. I hans signaturvin Chateauneuf-du-Pape får vi ett oerhört imponerande vin för en bra peng.
269 kr
TILL VINET
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar