25 november 2022

Nyhet från soliga Algarve i Portugal! | Toppbetyg till smakrik reserva! | Vininformation

Vinskribenter på nätet
TOPPBETYG
TILL SMAKRIK RESERVA!
NYHET FRÅN PORTUGAL FÖR 89 KR
TILL SYSTEMBOLAGET!
DUBBLA GULDMEDALJER
Gilbert & Gaillard International Challenge 2022
Nu lanseras det prisbelönta röda vinet Pitch Algarve Reserva i Sverige, ett elegant, fylligt och mycket smakrikt vin från Portugals älskade Algarvekust. Viner som kommer från Vinho Regional Algarve karakteriseras av fylliga, välbalanserade, fruktiga och kryddiga viner. Och Pitch är verkligen inget undantag -vinet har redan fått DUBBELGULD internationellt och vinmakaren Manuel Lopo de Carvalho har lyckats ta fram regionens erkända mogna röda frukt, välbalanserad syra och lena tanniner.
BESTÄLL VINET HÄR!
Ett elegant, fylligt och mycket smakrikt vin från Portugals älskade Algarvekust

Pitch Algarve Reserva,
2021
Artikelnummer: 58290
Alkoholhalt: 14,5 %
Volym: 750 ml
Portugal, Algarve

"Ett fylligt vin med tydliga inslag av mörka bär i form av björnbär. Du kommer även känna av toner av hallon i slutet. Allt detta ackompanjeras av en eftersmak där både vanilj och choklad kommer fram. Ett vin med härligt perfekt mogen frukt som bjuder på en fin syra och en imponerande prisvärdhet. Ett intressant vin med ett intressant ursprung!" - Vinbanken, 2022
89 kr

Fläsk

Nöt

Fågel

BESTÄLL VINET HÄR!
Algarve-regionens milda klimat och närhet till havet resulterar i optimala förhållanden för produktion av kvalitetsvin. Algarve är känt för lång tradition inom vinkulturen.

Pitch Algarve Reserva är gjort på en blandning av noga utvalda lokala druvsorter från området DOP Tavira med 40% Touriga Nacional, 40% Syrah och 20% Alicante Bouschet. Druvorna skördades för hand mellan augusti och september 2021 samt lagrades sedan på franska och amerikanska ekfat i 6 månader. Vilket gett vinet toner av björnbär, hallon, sötlakrits, chocklad och kryddor.
BESTÄLL VINET HÄR!
Algarve – solparadiset som börjat producera vin av hög klass

Med kilometerlånga rena stränder, perfekt trimmade golfbanor och mängder med saker att uppleva så är det inte svårt att förstå varför turisterna flockas längs med Algarvekusten i Portugal. I skuggan av den stora turistnäringen har området på senare tid seglat upp som en vinregion att räkna med.

Algarve, en av de soligaste platserna i Europa. Här skiner solen över 3 000 timmar varje år. Hit åker golfentusiasterna för att svinga på några av de många golfbanorna som finns här. Hit åker turisterna för att njuta av det soliga vädret, äta den billiga maten och uppleva lite av en dold juvel. Det går helt enkelt att beskriva Algarve som ett turistparadis där solen nästan alltid skiner. Samtidigt har området på senare år börjat producera oerhört bra viner som allt fler får upp ögonen för.

Läs hela artikeln på vinbanken.se!
LÄS HELA ARTIKELN HÄR!
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Giertz Vinimport AB.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar