18 november 2022

Nyhet - äntligen här! | Vinterns bäst prissatta appassimento finns nu att beställa för 69 kr! | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
En nyhet med potential att bli en ny favorit hos svenska folket!

-Vinbanken, november 2022

KAN BESTÄLLAS HÄR!
Il Capolavoro Appassimento – ett "mästerverk" från Italiens klack
Redaktionen rekommenderar
"Ett ungt och lättillgängligt vin för blotta 69 kronor. Här får du ett fruktigt vin med tydliga inslag av plommon och torkad mörk frukt. Ett vin som med största sannolikhet kommer falla den svenska marknaden i smaken, med tanke på den okomplicerade stilen och de fruktiga inslagen. Ett bra och trevligt sällskapsvin för en billig peng nu när vinterkylan är här."
Lagom till vinterns intåg lanseras det röda vinet Il Capolavoro Appassimento från ett av världens främsta vinländer, Italien. Nationen toppar försäljningsstatistiken av vin på Systembolaget vilket är ett bevis på att vi i vårt avlånga land hyser en stark förkärlek till stövellandet. Den här nyheten är gjord enligt appassimentometoden vilket resulterat i ett kraftfullt och fylligt vin med en tydlig fruktighet.

Italien är utan tvekan världens mest varierade vinnation och hemvist för fantastiska vinregioner och druvsorter. Här finns det en tradition av att producera riktigt bra viner till rimliga priser vilket är en av anledningarna till att vi svenskar fullkomligt älskar landet och dess drycker.

Il Capolavoro, som på svenska betyder mästerverk, kommer från Apulien beläget på Italiens klack. Regionen är en skattkammare när det gäller vinproduktion tack vare de gynnsamma odlingsförhållandena som gör att druvorna här ger bättre skörd än på många andra platser. Vinet är en blend framställd av flertalet blå druvsorter från regionen och som var och en bidrar till vinets karaktär. Appassimento är en produktionsmetod där druvorna får hänga på vinstockarna väldigt länge under säsongen. I det varma och soliga klimatet erhåller druvorna då en hög koncentration av socker vilket medför fyllighet och en hög alkohol i det färdiga vinet.

Vinet är en nyhet från mitten av november och finns i Systembolagets beställningssortiment.
TILL SYSTEMBOLAGET
Passar utmärkt till köttgryta!
Il Capolavoro
Appassimento Rosso, 2021
Artikelnummer: 58643
Alkoholhalt: 14,5 %
Volym: 750 ml
Italien, Apulien, Puglia Rosso Passito
69 kr
BESTÄLL VINET HÄR!

Köttgrytor

Vilkött

Hårdostar

REKOMMENDERAT RECEPT
Köttgryta med grädde och timjan

60 min

Medel

5 / 5

2 portioner
INGREDIENSER
Grytbitar av nöt 300 g
Gul lök 1/2
Smör 1/2 msk
Tomatpuré 1 msk
Vatten 3 dl
Köttbuljongtärning 1 st
Kinesisk soja 1 tsk
Lagerblad 1 st
Torkad timjan 1 tsk
Vispgrädde 3/4
Vetemjöl, till redning 1 msk
Salt och peppar En nypa
TILLBEHÖR
Skalad potatis 300 g
Broccoli 150 g
Färsk timjan En kvist
INSTRUKTIONER
Steg 1: Bryn kött och grovhackad lök i smör i en stekpanna, salta och peppra under stekningen. Lägg över det i en gryta. Tillsätt tomatpuré, vatten, buljongtärning, soja, lagerblad och timjan till köttet i grytan.

Steg 2: Låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört, ca 30-60 minuter. Tiden kan variera beroende på storlek på grytbitarna samt vilken styckningsdetalj som använts.

Steg 3: Häll på grädden, red av med mjöl utrört i lite vatten och sjud 3–5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Steg 4: Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Koka broccolin mjuk i saltat vatten.

Steg 5: Krossa potatisen grovt och servera den och broccolin till grytan. Garnera gärna med färsk timjan och sedan redo att serveras!
BESTÄLL VINET HÄR OCH AVNJUT TILL MATRÄTTEN!
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Anora Sweden AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar