6 november 2022

10 goda rätter med lammkött som du inte får missa

De bästa recepten på nätet just nu

Varför äter vi inte mer lammkött i Sverige?

Lammkött är en råvara som ofta blir förbisedd och som enligt oss är oerhört underskattad. Det går att göra otroligt många olika rätter på lamm. Därför har vi samlat ett antal favoritrecept på just lamm.

Du kan hitta allt från en smidig och enkel svamprisotto med lamm till en mustig lammgryta. Det finns så otroligt stor variation när det kommer till just lammkött, och det går att göra väldigt mycket med lamm. Allt från enkla förrätter till mer kraftiga varmrätter.

Smaklig spis!
Svamprisotto med lammfilé
Vinbanken
Du får det bästa av två världar. Du får krämigheten som finns i en risotto, och du får det smakrika lammköttet. En smidig rätt som passar såväl till fredagsmiddagen som till matlådan på måndagen.
SVAMPRISOTTO MED LAMM
Lammbruschetta med tomat
Ica
Japp, det går alldeles utmärkt att göra förrätter på lamm. Vad sägs om lammbruschetta med lite tomat och smetana. En perfekt rätt att bjuda på innan varmrätten kommer in.
LAMMBRUSCHETTA
Carpaccio på lamm
Köket
En annan smidig förrätt är carpaccio. Och det allra bästa med carpaccio är att du i princip kan välja vilken råvara och vilket kött du än vill. Testa gärna carpaccio på lamm.
CARPACCIO
Marinerade lammracks
Coop
Förmodligen den mest välkända rätten med lamm på våra restauranger. Att hugga tag i en perfekt tillagad lammrack och känna hur köttet smälter är en fantastisk upplevelse.
LAMMRACKS
Bondens lammgryta
Gårdssällskapet
En kraftig och rejäl lammgryta går inte av för hackor. Fullt med smak och rejält höstigt. En fantastisk rätt som fler borde testa nu när det är lite kyligare ute.
BONDENS LAMMGRYTA
Cevapcici på lamm
Arla
Vår allas favoriträtt från Balkan. Dessa avlånga köttrullar äts bäst med ett mjukt pitabröd och ajvar. Otroligt gott, otroligt enkelt och otroligt smakrikt.
CEVAPCICI
Morbergs lammstek med potatisgratäng
Mathem
En hel lammstek i ugn som när den tas ut är så där perfekt saftig som bara lamm kan vara. Ihop med potatisgratäng får du en komplett rätt som kommer imponera på gästerna.
LAMMSTEK
Shephard´s pie - gjort på klassiskt vis
Arla
Förmodligen ihop med fish and chips den mest välkända rätten från England. Lammfärs ihop med en hel del andra råvaror skapar denna imponerande och goda rätt som är uppskattad även internationellt.
DIRTY FRIES
Lammspett med getostglaze
Köket
Alla gillar väl spett? Det är alltid en rolig känsla när man får ett spett som är fullmatat med goda grönsaker och kött. Här bjuds vi på lammspett i sin allra finaste form.
LAMMSPETT
Amerikansk pumpapaj
Arla
En klassisk amerikansk dessert som passar utmärkt i dessa hösttider. Om du verkligen vill testa hur en riktig pumpapaj smakar så är det här receptet för dig.
PUMPAPAJ
Vinbanken tipsar
Här nedan tipsar vi om ett vin och två artiklar. Du har väl inte missat Vinbankens stora glöggtest där vi gått igenom all glögg på Systembolaget och kommit fram till vilken som är den bästa?
Vi tipsar även om ett oerhört spännande vin från vinmakaren Xavier Vignon. Det här vinet är gjort på en blandning av vin från olika årgångar, och ihop skapar de ett perfekt vin som gjort för höstens kvällar. Missa inte det!
Arcane La Tempérance Cairanne Organic
Xavier Vignon
Artikelnummer: 57106
Alkoholhalt: 15%
Volym: 750 ml
Ett otroligt spännande vin där man blandat rödvin från flera olika årgångar för att få fram ett komplext och elegant vin. Du kommer få rejäla inslag av kryddor och mörk frukt i form av plommon och peppar. Detta är ett kraftigt vin men som ändå är välbalanserat och fint. I slutet kommer du få tydliga toner av choklad. Njut med en fin bit mörkt kött.
209 kr
TILL VINET
Årets glögg 2022 - bäst i test
Vinbanken
Nu är det snart jul och vad passar då inte bättre än att gå igenom all glögg på Systembolaget. Det är exakt vad vi gjort och vi har kommit fram till vilken som är den bästa glöggen 2022.
ÅRETS GLÖGG
Vin till cevapcici
Vinbanken
Ovan tipsas det om cevapcici med lamm. Här tipsar vi om ett antal viner som passar till den goda rätten från Balkan. Och det är tre kraftigare röda viner vi tipsar om. Missa inte vår lista.
VIN TILL CEVAPCICI
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar