18 september 2022

Vinbrev 37 | Bästa amaronen på Systembolaget

Oberoende vinskribenter på nätet
I ngen kan ha missat att hösten kommit med dunder och brak, även om vi fått en del sol och fint väder runtom i vårt land. Därför kommer vi ha fullt fokus på lite höstiga artiklar i den här veckans vinbrev. Bland annat kommer du kunna hitta en artikel om de fem bästa amarone-vinerna på Systembolaget just nu.

Missa heller inte våra artiklar där vi både tipsar om goda viner som passar på hösten och den bästa höstölen. Vi har även gjort en mindre djupdykning i druvan fiano och vad som gör den så speciell.

Sist men inte minst måste vi tipsa om vår digitala vinprovning som gick av stapeln i onsdags. Du kan självklart se på den i efterhand via länken som du hittar nedan.

Trevlig läsning!
Jozo Glavas
Blossa 22 - här är årets glöggsmak
Vinbanken
Nu står det klart vilken stad som inspirerat årets glöggsmak från Blossa. Förra året var det Valencia och apelsiner. Den här gången är det en amerikansk stad och en drink från staden. Kan du gissa vilken?
BLOSSA 22
Åsa Orsvärn är hjärnan bakom Blossas glöggsuccé
Vinbanken
För mindre än ett år sedan tog vi oss ett snack med Åsa Orsvärn som legat bakom årets glöggsmak ändå sedan 2003. Hon berättade om hur de aldrig trodde att det skulle bli den succén som det blivit.
REPORTAGE
Bästa amarone-vinerna på Systembolaget
Vinbanken
Elke Jung har testat amarone-viner och kommit fram till vilka som är de bästa på Systembolaget just nu. En intressant topplista som passar perfekt nu på hösten.
TOPPLISTA AMARONE
Bäst i test vecka 37 - beställningssortimentet
Vinbanken
Vi åker mot den iberiska halvön i den här veckans bäst i test. Christian Stojkovic har siktet inställt på spanska och portugisiska viner i beställningssortimentet.
BÄST I TEST
Digital vinprovning med Vinbanken - syrliga smaker
Vinbanken
För första gången någonsin har Vinbanken arrangerat en digital vinprovning. Sommeliern Camilla Forslund lotsade Vinbankens tittare igenom syrliga smaker inom mat och vin. Nu kan du se hela sändningen i efterhand genom att klicka på länken nedan.
SE SÄNDNINGEN HÄR
Köp boken Trettio Vinkällare av Johan Magnusson
Magnussonfinewine
Är du nyfiken och intresserad av att börja lagra vin? Då har Johan Magnusson skrivit den perfekta boken för dig. Här nedan kan du beställa den och få gratis frakt om du uppger Vinbanken i samband med beställningen. Läs Elke Jungs recension av boken här.
BESTÄLL BOKEN HÄR
Goda viner till höstens spelkvällar
Vinbanken
Även om det är svårt att förklara så har många en tydlig bild över hur höstviner ska vara. Vi har tagit fram tre viner som passar utmärkt på hösten.
HÖSTVINER
Bästa höstölen 2022 - betyg och recensioner
Vinbanken
Vi har gett ölexperten Robert Lagerström i uppdrag att ta fram de bästa ölen till hösten. Och vilket otroligt jobb han gjort. Tio öl har testats och betygsatts.
BÄSTA HÖSTÖLEN
Lanseringar på Systembolaget
Det är en hyperintressant lansering på Systembolaget 16 september. Christian Stojkovic har hittat flera fynd bland vinerna som når hyllorna på fredagen.
RÖDA VINER I TILLFÄLLIGT SORTIMENT
VITA OCH MOUSSERANDE VINER I TILLFÄLLIGT SORTIMENT
Druvan fiano är på frammarsch
Vinbanken
Det är inte många som hört talas om druvan fiano, men på senare tid har allt fler fått upp ögonen för den syditalienska druvan. Vi har tagit reda på vad som gör den speciell.
LÄS OM FIANO
Sveriges bästa gin och tonic
Vinbanken
Gin och tonic är en av Sveriges populäraste groggar. Nu har Schweppes för åttonde året i rad utsett Sveriges bästa gin och tonic, både bland amatörer och bartenders.
RECEPT
Vinköplistan 37 - vin i platt flaska
Vinbanken
I den här veckans vinköplista hittar vi en intressant chilenare i platt flaska. Vi har även ögonen på ett franskt vitt vin för 139 kronor.
VINKÖPLISTAN
Pasta i tomatsås, smaksatt med tryffel och burrata
Vinbanken
Du hrör hur otroligt gott det här receptet låter. Adrian Cederlund har fixat en perfekt krämig och smakrik pasta.
RECEPT OCH VINTIPS
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar