18 september 2022

Härliga recept med svenska äpplen

De bästa recepten på nätet just nu

Dags att hylla svenska äpplen

Även fast vi har helt otroliga äpplen i Sverige så har vi en tendens att glömma bort dem. Det kan ibland handlar om att de är lite väl dyra i affären, eller så känner man inte till vad man kan göra med dem.

Vi har därför samlat över tio recept, bestående av både varmrätter och desserter, där äpplen är i fokus. Så det är bara att bläddra i listan och inspireras av vad du kan göra med riktiga svenska äpplen. Det är en fantastisk råvara som vi glömmer bort för ofta.

Smaklig spis!
Fläskfilé i ugn med äpplen
Coop
En helstekt fläskfilé som får en hel del syra i form av stekta äpplen, hetta i form av chili och en drös med smak i from av ingefära. Ett enkelt och smakrikt recept.
FLÄSKFILÉ I UGN
Fänkål- och äppelslaw
Ica
Här får du en härlig och fräsch sallad där du hyvlat äpple och dessutom tillsatt både fänkål och dill. Passar utmärkt med krispig torsk.
ÄPPELSLAW
Fiskgryta med lax, torsk och äpple
Landlyes kök
Fiskgryta är en underskattad rätt som går hem under alla årstider. I det här receptet får du en fiskgryta med tydliga toner av äpplen som gifter sig väl med övriga ingredienser.
FISKGRYTA
Blåmusselsoppa med äpple och dillolja
Köket
Ett perfekt recept på hösten där man får en härlig syra både från såsen och från äpplena. Testa gärna med ett vin som har syrliga toner men även en del örter i sig.
BLÅMUSSELSOPPA
Surdegsbröd med äpple och chiafrön
Recept
Surdeg är långt ifrån ute. Det är fortfarande populärt att baka med surdeg, och i det här fallet ha i både äpplen och chiafrön för att höja upplevelsen och smaken.
SURDEGSBRÖD
Så gör du din egna äppelmust smidigt och enkelt
Köket
Om du har egna falläpplen eller om du har någon snäll granne eller bekant, så kan du på ett enkelt och smidigt sätt göra din helt egna äppelmust.
SÅ GÖR DU
Gör eget äppelvin
Vinbanken
Om du vill steppa upp från musten och göra ditt egna äppelvin så är inte det så värst komplicerat heller. Här får du ett enkelt recept på äppelvin.
RECEPT PÅ ÄPPELVIN
Lista över svenska äppelsorter
Ica
Om du ibland blir osäker på om det är en svensk eller utländsk äppelsort så finns det en enkel lista att ta del av. Vilket är ditt favoritäpple?
SVENSKA ÄPPELSORTER
Knäckig äppelpaj
Köket
Vissa gillar smulig, andra gillar knäckig. Här delar vi med oss av vår favoritvariant på äppelpaj. Gärna en hel del vaniljsås dessutom.
ÄPPELPAJ
Pasta med tryffel och burrata
Vinbanken
Enda receptet som inte innehåller äpplen, men det var för bra för att inte dela. En krämig pasta i tomatsås, som sedan smaksätts med tryffel och burrata.
RECEPT OCH VINTIPS
Vinbanken tipsar
Här nedan tipsar Vinbanken om två artiklar. Den ena handlar om vilken som är årets glöggsmak från Blossa, medan den andra handlar om vilken som är den bästa höstölen.
Blossa 22 - här är årets glöggsmak
Vinbanken
En gång per år lanseras årets glöggsmak av Blossa. I år står det klart att glöggen inspirerats av New Orleans och en känd cocktail.
BLOSSA 22
Bästa höstölen 2022 - recensioner och betyg
Vinbanken
Nu till hösten så dyker flera spännande ölsorter upp på Systembolaget. Ölexperten Robert Lagerström har listat sina tio favoriter på Systembolaget.
BÄSTA HÖSTÖLEN 2022
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar