2 september 2022

Nytt vin från Uruguays bästa vinproducent - vinnyhet för fyndpriset 99 kronor! | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Storsäljare runtom i världen anländer nu till Sverige

Potential att bli många svenskars nya fredagsfavorit
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
På bara några år har producenten Bodega Garzón från Uruguay seglat upp som en rejäl utmanare till de stora vinhusen. Med sina lyxiga viner har de konkurrerat med viner från hela världen, och deras toppviner har ständigt fått fina betyg hos de ansedda vinmagasinen.

År 2018 lanserades deras första vin på Systembolaget, Bodega Garzón Reserva Tannat. Vinet blev snabbt en succé på den svenska marknaden. Nu lanseras ytterligare ett vin från Uruguays främsta vinmakare, nämligen Bodega Garzón Tannat de Corte, i Systembolagets fasta sortiment. Ett oerhört prisvärt vin för 99 kronor som verkligen bjuder på mycket smak för pengarna.
Garzón
Tannat de Corte
2020

Artikelnummer: 6455
Alkoholhalt: 14%
Volym: 750 ml
Uruguay, Maldonado
99 kr
Ett ungt vin gjort främst på druvan tannat, men här finns även marselan, cabernet franc och petit verdot i mindre mängd. Tydlig fruktig doft där du kommer känna av framförallt plommonen och körsbären. Du kommer även känna av lite peppar i doften.

Även i smaken kommer du mötas av den mörka frukten och kryddorna. Ett fint balanserat vin som fortsatt är ungt, vilket märks av på syran som kommer på ett snyggt sätt i slutet. Svårt att förstå att det kostar under 100 kronor med tanke på hur mycket vin man får för pengarna. Det är ett sydamerikanskt pris på ett vin som håller bra europeisk kvalitet. Extremt prisvärt!

Om du ännu inte testat vin från Uruguay och vad det går för, så är det kanske på tiden att ge det en ärlig chans och skapa dig en egen bild.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Garzón - historien om Uruguays främsta vinproducent
1999 hittade en argentinsk miljardär en bit mark i regionen Maldonado, drygt tre timmar öster om Uruguays huvudstad Montevideo. Tanken var att Alejandro Bulgheroni, som miljardären heter, skulle anlägga vindkraftverk på marken då han tidigare gjort sig en förmögenhet inom energibranschen.

Hans fru fick dock honom på andra tankar och han bestämde sig till slut för att satsa på vin. Uruguay som vinland producerade då i princip enbart viner för inhemskt bruk. Men när Bodega Garzón, som Alejandro Bulgheronis vinhus heter, fick fram sin första årgång i större mängd 2014 så insåg han att han satt inne på en guldgruva.

Med hjälp av vinkonsulten Alberto Antonini gjorde vinerna snabbt succé, både i Uruguay och internationellt. De stora vinmagasinen började få upp ögonen för Bodega Garzón och de höga betygen ramlade in.

I dag står Bodega Garzón för 40 procent av hela Uruguays vinexport. I Sverige går det att hitta tre viner, inklusive det senaste Tannat de Corte som finns i det fasta sortimentet.
LÄS HELA HISTORIEN OM BODEGA GARZÓN
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevara även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta är en annons från Vinbanken som sponsras av importören Arvid Nordquist HAB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar