22 september 2022

PREMIÄR! Ekfatslagrad 3-årig CRIANZA får FYND! av B-G Kronstam (alkoholinformation)

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Navarra skäl strålkastarljuset från grannen Rioja!
KAN BESTÄLLAS HÄR!
FYND! – Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen, september 2022 – "ett trevligt, inbjudande och lättgillat boxvin med tillräcklig struktur och ryggrad för att tillfredsställa även vana och kräsna vinälskare"

4,5/5 – Boxtoppen, september 2022 – "cederörtiga inslag varvas med cassis, plommon och fatkryddiga toner"

Jens Frithiofsson, Hello Winelovers, september 2022 –
"Kalasbox till höstens grytor"
Redaktionen rekommenderar
Det är nu i en perfekt fas att avnjutas till förslagsvis smakrika kötträtter med ugnsrostade grönsaker. Eller varför inte göra som spanjorerna själva och dricka det till lufttorkad skinka och Manchego-ost?
Dominio Alto
Navarra Crianza, 2019
Artikelnummer: 57291
Alkoholhalt: 13,5 %
Volym: Box 3 L
Spanien, Navarra
249 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Nyhet! Ekfatslagrad 3-årig Crianza på premiumbox
Nu är det premiär för Dominio Alto Crianza, uppföljaren till förra årets succélanseringar av producentens Rioja-viner. Detta smakrika och fylliga vin har lagrats hela 36 månader, varav 9 månader på amerikanska ekfat. Det är nu i en perfekt fas att avnjutas till förslagsvis smakrika kötträtter med ugnsrostade grönsaker. Eller varför inte göra som spanjorerna själva och dricka det till lufttorkad skinka och Manchego-ost?

Vinlandet Spanien har en särskild plats i svenska vinälskares hjärtan med sina ekfatslagrade viner ofta dominerade av den typiska druvan Tempranillo. Dominio Alto Crianza är ett mycket välgjort och balanserat vin med den karaktäristiska smaken av vanilj och kaffe som kompletterar den solmogna smaken av plommon och svarta vinbär.

Druvorna kommer från vingårdar runt det medeltida slottet Olite i Navarra. Det är ett bördigt område som gynnar druvornas kvalitet vilket märks i detta komplexa solkyssta vin. Årgång 2019 var för regionen en av de bästa på länge med en lång varm sommar som gav maximal mognad och smakkoncentration.


KAN BESTÄLLAS HÄR!
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Fields Wine Company AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar