18 september 2022

Frisk och krispig riesling med dubbla guldmedaljer i bagaget! vininformation

Juvelen från Ruppertsberg!
Frisk och krispig riesling med dubbla guldmedaljer i bagaget!
Nu är det storslagen världspremiär för Von Wallberg Riesling Trocken, en riesling att skryta om. Med yttersta stolthet och ambition har Ruppertsberger skapat ett vin som redan har tagit vinvärlden med storm genom att vinna DUBBLA GULDMEDALJER i tävlingen Gilbert & Gillard International Challenge 2022. Det hyllade rieslingvinet lanseras nu i Systembolagets beställningssortiment och passar perfekt till säsongens fisk- och skaldjurskvällar.

Von Wallberg Riesling Trocken är torr och modern i stilen, en inblick i vad regionen Pfalz har att erbjuda. Den har en frisk syra och är en riesling som kan beskrivas med ord som tidlös och ambitiös med sina toner av citrus, lime, krispiga gröna äpplen och persika. Rieslingviner kännetecknas också av sin mångsidighet, och Von Wallberg Riesling Trocken är inget undantag. Vinet kan avnjutas som en elegant aperitif men fungerar minst lika bra som en effektfull smakhöjare till rätter av fisk och skaldjur. Servera vid 8°C.

"Von Wallberg sammanfattar vår högsta strävan när det kommer till vin. Det är vår gnistrande juvel!"

Gerhard Brauer, vinmakare

Alldeles intill Ruppertsbergers vinodlingar i Pfalz ligger en skogsklädd kulle vars topp heter Wallberg. På sluttningarna nedanför kullen får druvorna frodas i ett varmt och soligt klimat vilket resulterar i mogna och smakrika viner. Wallberg symboliserar producentens högsta ambition och har därför gett namnet åt Von Wallberg Riesling Trocken.Gerhard Brauer, skaparen av de oerhört populära Imperial-vinerna och tidigare utnämnd till årets vinmakare, beskriver Von Wallberg Riesling Trocken som förverkligandet av Ruppertsbergers kärnvärden - hållbarhet, tradition och innovation. Både druvorna och vingårdarna som de kommer från är speciellt utvalda av Gerhard själv och för att utvinna extra smakrikedom har vinet lagrats på sin egen jästfällning i 3 månader.
Ruppertsberger Von Wallberg Riesling Trocken 2021
Importör: Giertz Vinimport
Ursprung: Tyskland, Pfalz
Druva: Riesling
Artikelnummer: 57428
Alkoholhalt: 13,5 %
Volym: 750 ml
Pris: 119 kr
Copyright © 2022 myTaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar