13 september 2022

Klassiker från Sicilien | Spännande ekologiskt vin gjort på en av Italiens mest populära druvor | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Ett spännande vin med traditionella Sicilanska rötter!
BESTÄLL HÄR!
Vintips från Vinbanken
"Detta spännande ekologiska vin är gjort på druvan catarratto som inte är speciellt välkänd i Sverige. Trots att det är en väldigt traditionell druva i Italien med rötter sedan 1600-talet. Catarratto har ett starkt fotfäste på Sicilien där det är öns mest odlade druva, samt Italiens näst mest odlade druva. Så vill du dricka ett traditionell vitt vin som verkligen symboliserar Italien och framförallt Sicilien så kan vi rekommendera er att testa AntoNinoVino Bianco."
AntoNinoVino
Bianco, 2020
Artikelnummer: 53835
Alkoholhalt: 12.5%
Volym: 750 ml
Italien, Sicilien
129 kr
UPPLEV EN CATARRATTO TILL HÖSTENS SMAKER!
Friskt vin som passar utmärkt att serveres riktigt kallt till grillade & marinerade grönsaker!
Här får man ett otroligt friskt vin med en hel del smak och en härlig fräschör. Direkt i doften känner man av de tydliga citrustonerna. I smaken möts man även av inslag av päron och en gnutta nötighet i form av mandel. Ett oerhört fräscht vin som med sin syrlighet passar utmärkt året om och är väldigt allround!

I färgen möts man av en blandning av ljusgult och ljusgrönt. Vinet är helt gjort på den mest odlade druvan på Sicilien, nämligen catarratto. Traditionellt sett har druvan ofta använts i kombination med andra druvor, men Antoninovino Bianco visar att catarratto på ett imponerande sätt kan stå på egna fötter med sin uppfriskande smak. Ett vin som överraskar med sina fräscha toner och sin bredd när det kommer till smaken.

Servera vinet kallt och drick det som aperitif eller ihop med fräscha fisk- och skaldjursrätter. Ett riktigt bra vin som passar väl till höstens grillade & marinerade grönsaker!

HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
REKOMMENDERAT RECEPT
Grillade och marinerade grönsaker

20 min

Lättlagad

5 / 5


3 portioner

Ingredienser
Grönsaker (Paprika, Zuccini, Aubergine Tomat & lök) 2 kg
Olivolja 2 msk

Marinad
Balsamvinäger 8 msk
Olivolja 2 msk
Vitlök 3 klyftor
Färsk basilika 2 knippen
Salt 2 tsk
Instruktioner
Steg 1:
Skölj grönsakerna. Dela i ganska stora bitar. Pensla bitarna med lite olja. Det brukar räcka med att pensla en sida.

Steg 2:
Grilla dem snabbt till vacker färg på het grill. Lägg i en skål och häll över balsamvinäger och olja.

Steg 3:
Skala och skiva vitlöken. Riv basilikan i mindre bitar. Strö över skivad vitlök, salt och basilika. Rör om och låt marinera i 10 minuter innan servering.

Steg 4:
Dags för servering!
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören stellawines.se
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar