6 september 2022

Varför är vissa viner är syrligare än andra? Hur känner vi syra i munnen? | Vinkunskap med Camilla

Vinskribenter på nätet
Varför är vissa viner är syrligare än andra? Hur känner vi syra i munnen? Hur ska man egentligen tänka för att kombinera ett syrligt vin till mat?
Vi på Vinbanken får ofta frågor om just syra och varför vissa viner är syrligare än andra.

Det finns faktiskt enkla knep för att upptäcka hur hög syran i ett vin är och få den att samspela med mat. Dessa punkter kommer vi gå igenom på en spännande digital provning tillsammans med vår vinexpert Camilla Forslund den 14e September 18:00.

För dig som önskar delta och inte hunnit säkra en plats på vinprovningen ännu så rekommenderar vi att göra det snarast. Sista dag för anmälan är nu på fredag 9:e September.
SÄKRA DIN PLATS HÄR!
Några snabbfakta om Camilla Forslund
Yrke
Liveprovare på Vinbanken och frilansande sommelier som driver företaget Winebully.

Blir glad av
Ett prisvärt vin, vilket inte är samma sak som ett billigt vin. Men när jag får stor vinupplevelse i förhållande till prislapp, då blir jag riktigt glad. Hellre en riktigt bra cava för 200 kronor flaskan än en halvtråkig champagne för 289 kronor.

Undviker gärna
Presentförpackningar till vinflaskor, lägg hellre 15 kronor extra på flaskan än att köpa en dyr presentpåse. 15 kronor kan göra underverk för innehållet, plus att det blir mer miljövänligt. Win-win.
REGISTRERA DIG FÖR PROVNINGEN MED CAMILLA HÄR!
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar