14 maj 2024

Tips från Vinbanken - en äkta Amarone från Zenato | Vininformation

Vintips på nätet!
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbankens tips på examenspresenter
Vi på Vinbanken publicerar varje år runt 400 artiklar på vår hemsida. Det är en salig blandning av djupgående reportage, topplistor, recept och diverse andra omdömen. När vi nu inför sommaren gått igenom utbudet av viner som finns i presentförpackningar så kan vi konstatera att det blir allt färre viner som levereras i snygga presentförpackningar. I vår artikel om just de bästa vinerna att ge bort i examenspresent nu i sommar, som vi ska publicera inom kort, så har vi dock hittat några viner där såväl innehåll som förpackning lever upp till våra krav vår att vara med i en sådan artikel. Och det här vinet från Zenato är ett av få viner som vi fullt ut kan stå bakom och säga att det är ett vin som funkar riktigt bra som examenspresent.
BESTÄLL VINET TILL DIN LOKALA BUTIK
Vinbankens oberoende omdöme
"Ett elegant kraftpaket som visar hur en riktig Amarone ska smaka. Zenato är en av mästarna i Valpolicella, vilket också märks på deras Amarone. Här bjuds man på en intensiv, kryddig och torkad doft av fikon, russin, katrinplommon, bigarråer, tobak, kaffe och choklad. Det här är ett hantverk ut i fingerspetsarna och ett vin som alltid levererar, år efter år. Det här är lite facit kring hur en äkta Amarone ska smaka. Ett hantverk som imponerar."

Jozo Glavas, april 2024
Zenato Amarone
della Valpolicella Classico, 2018
Artikelnummer: 32145
Alkoholhalt: 16,5%
Volym: 750ml
Italien, Veneto, Amarone della Valpolicella
500 kr
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Intervju med Alberto Zenato - Så ska statusen kring Amarone höjas
Missa inte vår långa intervju med Alberto Zenato som driver det anrika vinhuset Zenato. Där pratar vi om de stora utmaningarna som hela området står inför, och även vad som krävs för att skapa en äkta Amarone.
TILL REPORTAGET
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Provinum VInhandel AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar