28 maj 2024

Folkkär favorit, nu på magnumflaska | Endast 2000 flaskor till Sverige | Vininformation

Vintips på nätet!
FOLKKÄR FAVORIT, NU PÅ MAGNUMFLASKA

199 kr – 1,5 L
Det har snart gått två år sedan vinet först släpptes på vanlig flaska och vinet har sedan dess klättrat högt upp på topplistorna och blivit en folkkär favorit bland de svenska hushållen. Vad som verkligen får detta vin att sticka ut är hur det "tickar alla boxar". Förutom den coola designen så är det är ett publikt vin med hög kvalité, låg sockerhalt och till ett folkligt pris. Det är ett ekologiskt hantverksvin, producerat på så naturliga principer som möjligt för att bevara och ge uttryck för ursprungets adress samt druvans typicitet och generösa karaktär. Vineriet Parajes del Valle ligger i pittoreska byn Jumilla i soliga regionen Alicante.

Friskt och fruktigt med härlig läskande stil av en ren fruktighet med toner av hallon, jordgubbar örter och viol. Läckert till charkuterier, tapas eller bara som det är.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Vinbankens oberoende omdöme
"I södra Spanien finner vi området Jumilla. Det här är en väldigt varm del av landet vilket gjort att man odlar druvorna, främst monastrell, på hög höjd. Ett fortsatt ungt, bärigt och lite småbusigt vin med väldigt intensiva toner av just röda bär. Det är skogshallon, mogna jordgubbar, syrliga körsbär och en liten örtighet. Det är inte bara en snygg flaska, utan även snyggt innehåll. Väldigt prisvärt!"
Parajes del Valle
Monastrell Magnum, 2022
Artikelnummer: 71504
Alkoholhalt: 13%
Volym: 1500 ml
Spanien, Murcia, Jumilla

Friskt och fruktigt med härlig läskande stil av en ren fruktighet med toner av hallon, jordgubbar örter och viol. Läckert till charkuterier, tapas eller bara som det är.



199 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Parajes del Valle, mästare på druvan Monastrell
I pittoreska byn Jumilla i soliga regionen Alicante, är vintrarna kalla och somrarna otroligt varma. Det är här det ekologiska hantverksvinet Parajes del Valle Monastrell tillverkas.

I detta kontinentala klimat trivs druvsorten monastrell alldeles utmärkt och det är just den druvsorten Parajes del Valle har blivit mästare på.

De äger vingårdar på hög höjd, cirka 600-700 möh, och låter druvrankorna växa utan konstbevattning så rotsystemet söker sig djupt ner i den kalkrika och sandiga jorden efter vatten. De praktiserar traditionell och ekologisk vinframställning och vinmakare är María Jover Sánchez.
KAN BESTÄLLAS HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Enjoy Wine & Spirits AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar