16 maj 2024

Champagnen som bara säljs i Sverige | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
KAN BESTÄLLAS HÄR
En Champagne som bara säljs i Sverige
Det är få viner på hyllan som enbart går att hitta i Sverige. Hur kommer det sig då att det ansedda kooperativet Palmer & Co väljer att sälja sin årgångsbetecknade Champagne från 2016 bara i Sverige? Det handlar mycket om ett löfte till Systembolaget och att de prioriterade den svenska marknaden framför alla andra. Nu kan du läsa intervjun med vd:n Rémi Verviere.
LÄS INTERVJUN HÄR
Vinbankens omdöme

"Generöst med vinteräpplen, nybakt bröd, citrus, lime, persika, hasselnötter, nougat, mineraler, klingande ren syra, fin krämig mousse, struktur och bra balans."
/Christian Stojkovic, december 2023
KAN BESTÄLLAS HÄR
Palmer & Co
Vintage Brut, 2016
Artikelnummer: 7867
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Frankrike, Champagne


479 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Tips på mat till champagnen
När du har en champagne som är så pass djup och komplex som Palmer & Co Vintage 2016 är så ska du absolut inte vara rädd för att satsa på en lite tyngre rätt med lite fetare inslag i sig. Allt som rör champagne måste inte matchas med skaldjur och lättare fiskrätter. Här väljer vi att matcha vinet med havets wallenbergare som vi serverar med en god kräftsås.

Palmers vd Rémi Verviere berättade i en intervju med Vinbanken att han brukar dricka vinet ur stora kupor till viltkött, och att han uppskattar den kombinationen. Det säger en del om vilket djup och vilken elegans det här vinet sitter inne på.
TILL RECEPTET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Provinum Vinhandel AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar