7 maj 2024

"Årets stora roséfynd" - fyndmedalj till amie rosé | Vininformation

Vintips på nätet!
BESTÄLL VINET HÄR
Succévin som nu lanseras i Sverige
Amie rosé lanserades i Sverige för bara några veckor sedan. Efter det har lovorden avlöst varandra från några av landets främst vinexperter. Amie rosé beskrivs som ett vin som ska avsnjutas med vänner, därav namnet amie.

När Vinliv provar vinet så är omdömet "En riktig favorit". Vinbörsen är inne på samma spår när de skriver "...förväntningarna infrias i varje klunk". Och vi på Vinbanken instämmer till fullo. De senaste veckorna har vi vid flertalet olika provningar haft möjlighet att testa vinet och det har imponerat lika mycket varje gång. Vi ger det utan minsta lilla tvekan en fyndmedalj, och vi går till och med så långt att vi utser det här till Årets stora rosényhet.

Det här är ett imponerande rosévin som har en minst lika imponerande flaska och historia bakom sig. Den historien kan du läsa om längre ner.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Vinbankens oberoende omdöme
"En snygg och elegant flaska med ett snyggt och elegant innehåll. Det här är årets stora rosényhet och en rejäl överraskning på rosévinshimmelen. Ett fräscht, somrigt, bärigt och otroligt gott rosévin som får en att drömma sig bort till en solig uteservering! Här får du somriga smultron, grapefrukt, färska örter och sälta i ett väldigt snyggt paket."

Jozo Glavas, Mars 2024
amie
original rosé, 2023
Artikelnummer: 72105
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml
Frankrike, Pays d´Oc
149 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Amie rosé gör världssuccé - nu lanseras det i Sverige
När coronapandemin svepte in över världen 2020 bestämde sig Londonparet Will och Abbie för att göra något som de länge tänkt på. De skapade ett rosévin exakt så som de själva ville att ett rosévin skulle se ut och smaka. Fyra år senare har de lanserat vinet i åtta olika länder, de har öppnat rosévinsbarer på två kontinenter och nu har de lanserat sitt vin i Sverige.

Vi har träffat paret och gjort en lång intervju om succéresan på så kort tid, ambitionerna framåt och vad tanken med amie rosé är.
LÄS INTERVJUN HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Wine Affair Scandinavia AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar